Cosmetice pe baza de alimente

Tot mai multe firme de cosmetice folosesc drept ingrediente de baza produse naturale. Caviarul este recunoscut pentru virtutile sale anti-age, ciocolata pentru hidratare si orezul pentru catifelarea pielii. Sa le luam pe rand. Caviarul este perceput ca un ingredient de lux. Ceea ce este adevarat. El are calitatea de a revitaliza si restructura pielea si parul. Contine acizi aminati esentiali, proteine, acizi grasi esentiali, oligoelemente si iod. Mai are si vitelina, o substanta extrasa din oua de caviar, pe care firmele de cosmetice o includ din ce in ce mai mult in preparatele lor. La inceput cosmeticele cu caviar erau inaccesibile. Acum sunt mult mai abordabile. Pentru par asigura o regenerare profunda, graneste cresterea si intensifica culoarea. Pielea tenului este mai tonica, neteda, iar ridurile se atenueaza. Ciocolata este si ea o sursa de placere si sanatate. Cacaua e folosita de multa vreme in industria cosmetica: balsam pentru buze, creme hidratante, masti. Foarte bogata in antioxidanti si in proteine, hraneste intens pielea, grabeste cicatrizarea si protejeaza impotriva radicalilor liberi, garantand elasticitate si fermitate. Noutatea consta acum in terapia cu cacao. Se pot face masti, impachetari, dar si masaje impotriva pielii stresate si a oboselii. Mai are si rolul de a stimula endorfinele, hormonii placerii, facand bine nu numai trupului, ci si moralului. Orezul este un clasic al frumusetii asiatice care revine in forta. De fapt ceea ce se foloseste de la orez este amidonul, cunoscut pentru calitatile sale matifiante si absorbante. Amidonul din orez il vom gasi in pudre, lapte tonifiant pentru corp sau creme de fata. In ceea ce priveste uleiul de orez, este bogat in saruri minerale si are o actiune superhidratanta.

Citeste si:  Unghiile - cartea noastra de vizita

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.