Cum sa te bucuri de varsta ta

Fara indoiala, ziua in care te uiti in oglinda si vezi o multime de riduri uitandu-se la tine poate sa fie devastatoare pentru morala ta. Desi acele linii ale timpului ar trebui sa fie un semnal al momentelor minunate si al intelepciunii, femeile nu se pot abtine sa nu le vada ca o pierdere de valoare si frumusete. Chiar daca cultura din Europa de Vest propaga dorinta pentru o frumusete si o tinerete terna, schimband modul in care gandim asupra frumusetii nu trebuie sa ne faca sa ne pierdem increderea.
Fantana tineretii nu exista
In ciuda sutelor de produse anti-imbatranire si a sutelor de dolari pe care ii cheltui pe aceste produse, nu exista nici o fantana a tineretii sau o solutie magica pentru a opri efectele imbatranirii.
Sfaturi pentru schimbarea perceptiei asupra frumusetii
1. Frumusetea se afla in spatele fizicului
Frumusetea nu este doar o experienta fizica, ci si una psihologica, de asemenea. Cu totii tindem sa gandim ca frumusetea este exterioara. Dar studiile ne spun ca perceptia a ceea ce este atractiv si neatractiv este mult mai complicata.
2. Schimba experienta varstei
Desi nu putem impiedica sau opri schimbarile fizice ale imbatranirii, putem schimba experienta imbatranirii. Nimeni, nici un doctor, dermatolog sau chirurg nu poate opri schimbarile fizice ale imbatranirii. Poate sa fie moduri in care sa aratam mai bine, ai grija de pielea ta si de corpul tau, cel putin la suprafata.
3. Imaginea ta de sine este dinamica
In timp ce imbatranirea este inevitabila si ireversibila, imaginea nu sine nu este. Imaginea de sine poate sa fie fluida si nepretuita. Imaginea de sine nu este o imagine actuala a noastra, ci o experienta interna.
4. Frumusetea este in ” eu-ul” tau
Daca devenin ochiul nostru interne, putem prelua controlul asupra modului cum ne vad cei din jur.
5. Varsta cronologica nu trebuie sa te defineasca
Poti sa te definesti cu varsta ta cronologica, dar are prea putin de-a face cu modul in care te simti. Poti sa definesti cum vrei sa fii la 40, la 50 si mai departe.
6. Frumusetea ta exterioara nu este identitatea ta
Pune frumusetea in identitatea ta, nu identitatea in frumusetea ta. Identitatea ta este alcatuita din multe aspecte ale tale. Modul in care arati este doar unul dintre ele. Pe masura ce inaintezi in varsta, mai multe aspecte din tine pot crea identitatea ta.
7. Priveste mai departe de imaginea pe care o vezi in oglinda
Acorda o privire atenta si onesta asupra persoanei care esti tu, nu persoanei care ai vrea sa fii. Oglinzile spun doar o mica parte din felul in care arati.
8. Nu te teme de varsta ta
Trebuie sa inveti sa nu mai fi speriata de imbatranire si vei arata mai frumoasa. Atunci cand vezi o fata care este speriata, nu prea ai putea sa o numesti frumoasa. Nu este nimic frumos la teama. Femeile trebuie sa accepte ca imbatranirea se intampla.
9. Echilibreaza importanta frumusetea si bucura-te de varsta ta
Frumusetea conteaza pentru toate femeile, dar pentru acelea care imbatranesc frumos, nu conteaza mai mult sau mai putin.

Citeste si:  Machiaj fresh de iarna (video)

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.