Cum scapi de celulita

Porneste cu piciorul drept. Altfel spus, priveste-te in oglinda, fara a exagera cu autocritica. Singurul lucru de care ai nevoie este autodiagnoza.
1.Scrubul
Daca o bagi de seama doar atunci cand ciupesti pielea, celulita e mai mult ca sigur un amestec de celule moarte si adipoase superficiale. Care va disparea daca iti vei face in fiecare zi un scrub sub dus, cu o manusa aspra si cu una din acele creme granulate care se gasesc in comert.
2. Medicul
Daca, in schimb, ti se pare ca este profunda( pentru ca simti ca niste rotocoale maricele imediat sub piele), poate ca ai probleme de circulatie, hormonale sau retentie de lichide. In acest caz, trebuie sa mergi la medic. Pentru ca nici cea mai buna crema anticelulitica nu s-ar descurca de una singura.
3. Greutatea
Celulita este grasime localizata care, cu timpul, a devenit fibroasa pentru ca microcirculatia sanguina nu functioneaza. Daca scade greutatea, scade si coaja de portocala. Daca, in schimb, esti slaba, trebuie sa te axezi pe masaje si pe sport pentru a-ti imbunatati circulatia.
4. Crema
Cat despre produse? Ai nevoie si de ele. Ideal chiar ar fi sa folosesti doua: unul pentru zi si altul, care sa actioneze gradual, inainte de a merge la culcare. Potrivit ultimelor studii, noaptea grasimile de sub piele se topesc mai usor. Cea mai buna crema? Cea de noapte, pe baza de cafeina.
5. Lipoaspiratia
Daca te-ai gandit la lipoaspiratie pentru ca multi spun ca este calea rapida de a-ti recapata formele, gandeste-te bine la semnificatia termenului: prin lipoaspiratie se intelege aspirarea in profunzime a tesutului adipos. In timp ce celulita nu e cu adevarat adipoasa, ci grasime fibroasa care sta imediat sub derma. Nu de alta, dar s-ar putea sa suferi si sa fii si deziluzionata.
6. Tratamentele corporale
Electroforeza, ultrasunetele, laserterapia, mesoterapia? Dermatologul iti va spune de ce ai nevoie: daca acele care introduc in profunzime substante care distrug celulita sunt potrivite sau mai bune ar fi razele care o diminueaza. Sfatul nostru este acela de a te incredinta unui centru serios care sa-ti propuna sa alegi din mai multe tratamente, nu doar unul sau doua pe care le au in dotare.
7. Miracolele
Celulita este o incercare dura. O crema o poate diminua, insa nu o indeparteaza de tot. Si nici masajele sau ultrasunetele. Nu credeti in promisiunile miraculoase. Pentru ca aceasta neplacere trebuie atacata atat din punct de vedere estetic, medical, cat si nutritionist. Afecteaza, doar in perioada fertilitatii, intre 20 si 50 de ani. Mai ramane si dupa aceasta varsta, insa mai mult de atat nu apare, datorita scaderii secretiei de estrogeni.

Citeste si:  Grasimile: afla care-ti sunt prietene!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.