De ce e bine sa fii normoponderala

Beneficiile unei greutati normale se reflecta atat in starea sanatatii mintale, cat si in cea fizica. Iata motivele pentru care e bine sa ne pastram silueta in limite normale.
Scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a infarctului miocardic. Obezitatea e una din cauzele esentiale in dezvoltarea afectiunilor cardiovasculare. Daca ai o greutate normala si faci miscare in mod regulat vei preveni imbolnavirea inimii. Un alt avantaj e si cresterea nivelului fractiunii „bune” de colesterol si diminuarea nivelului fractiunii „rele” de colesterol. Scade riscul aparitiei unor forme de cancer. Studii recente arata ca obezitatea a devenit un factor de risc important pentru cateva forme de cancer. Astfel obezitatea creste riscul dezvoltari cancerului de san la femeile aflate in post-menopauza si a cancerului de colon la barbati. Excesul ponderal e considerat factor de risc pentru cancerul uterin, de col uterin, ovarian, biliar si de prostata.
Mobilitatea articulatiilor si a coloanei vertebrale e foarte buna. Un exces ponderal chiar de cateva kilograme supune articulatiile si coloana vertebrala la o presiune crescuta, care duce la aparitia unui disconfort si a durerilor. Tonusul psihic ating cote maxime. Excesul ponderal poate face o femeie sa para obosita, greoaie si suparata. Fiind normoponderala, vei fi plina de energie si starea ta psihica va fi foarte buna. Diabetul non-insulino-dependent este mult mai usor de controlat. Chiar si o reducere cu 10% a excesului ponderal va contribui la diminuarea riscului de dezvoltare a bolilor asociate obezitatii.

Citeste si:  Cum scapam de celulita

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.