Dependenta de zahar

Anumiti experti sunt de parere ca renuntarea la zahar poate sa fie mai grea decat renuntarea la tigari sau chiar la heroina. Tocmai de aceea discutam astazi despre modul in care putem scapa de dependenta de zahar.
1. Consuma fructe in loc de zahar
Fructele sunt o modalitate buna de a consuma ceva dulce, si de a controla in acelasi timp caloriile. Singurul nostru sfat este sa stai departe de fructele uscate.
2. Evita indulcitorii artificiali
Acestia pot sa iti afecteze sanatatea, si sa dezvolte boli, precum cancer.
3. Invata toate denumirile zaharului de pe etichetele produselor
Citeste etichetele produsele si scapa de condimentele, sosurile si dressingu-urile care contin zahar. Invata sa iti faci singrua propriile condimente si dressing-uri care nu contin zahar.
4. Elimina faina, orezul si cartofii albi.
Toate acestea au acelasi efect asupra nivelului zaharului din sange ca si zaharul in sine, si in acest mod va fi mai greu sa renunti la zahar.
5. Evita sucul
Chiar si sucul care este 100% natural este de fapt apa cu zahar deghizata. Bea apa, si numai daca trebuie, o picatura de suc, doar pentru savoare.
6. Invata sa folosesti mierea
Daca ai nevoie de indulcitor, foloseste miere. Invata sa gatesti cu ea. Mierea este foarte bogata in zahar dar, are alte beneficii pe care zaharul nu le are, si pe deasupra este 100% naturala.
7. Limiteaza consumul de alcool
Alcoolul este facut din zahar. Se comporta precum zaharul in organism. Este important ca atunci cand incerci sa renunti la zahar, sa renunti in principal la alcool.
8. Tine zaharul departe de casa
Nu incerca sa aduci zahar in casa, pentru ca iti va fi greu sa te tii departe de el.
9. Consuma cartofi dulci, rosii si orez brun.
Acestea sunt alimentele care trebuie sa inlocuiasca alimentele albe. Cartofii dulci sunt deliciosi cu putin iaurt.
10. Daca trebuie sa mananci dulciuri, consuma-le dupa mese
Dupa mese, zaharul are un efect mai mic asupra zaharului din sange.
Zaharul, sau mai bine zis, consumul de zahar poate sa fie un obicei destul de greu de combatut. Cu cat indepartezi mai mult zahar din dieta, cu atat va fi mai usor.

Citeste si:  Trucuri simple pentru un ten frumos

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.