Detoxifierea pielii

Frumusetea se vede doar la suprafata? Asa sa fie oare? Pentru a te putea bucura de un ten sanatos si plin de stralucire, pielea trebuie ingrijita atat la suprafata, cat si in interior.
Un ten curat, radiant reprezinta semnul unui organism care se simte bine, care functioneaza bine si care elimina toate toxinele din organism.
Pielea uscata, cosurile, punctele de grasime, pielea inflamata sunt semnele unui organism intoxicat, care nu poate face fata tuturor factorilor externi si interni si reactioneaza ca atare, prin diverse eruptii si semne la nivelul pielii.
Daca ai astfel de probleme, cel mai bine ar fi sa te prezinti atat la un medic dermatolog care sa examineze tenul in detaliu, dar si la un medic endocrinolog, care sa investigheze daca problemele sunt de natura hormonala sau ereditara.
Pana una alta si tu poti face ceva pentru tenul tau si pentru sanatatea si frumusetea pielii tale. Fa regulat, de doua ori pe saptamana, bai cu aburi, care sa te ajute sa-ti deschizi porii si sa poti scapa de punctele de grasime cu ajutorul unui ac steril sau si mai bine ar fi daca ai apela pentru acest lucru la un dermatolog estetician sau la cosmetica.
Evita sa folosesti produse de make-up atunci cand faci tratamente pentru ten si ai mare grija la alimentatie. Alimentele pe care le consumam sunt si ele foarte importante pentru a ne detoxifia organismul. Evita mancarea bogata in grasimi, prajelile, mancarea de tip fast-food, dulciurile in exces, fumatul si alcoolul.
Fumatul in combinatie cu alcoolul nu fac decat sa sporeasca acumularea toxinelor si aparitia diverselor reactii cutanate, care se pot transforma in afectiuni mult mai grave.
Foloseste numai prosoape curate atunci cand te stergi pe fata si evita sa imparti acelasi prosop cu mai multe persoane sau pentru mai multe zone. Prosopul de fata trebuie sa fie strict pentru fata, nu si pentru picioare sau corp, pentru ca in felul asta ajuti la raspandirea microbilor pe piele.
Este bine sa dezinfectezi baia de cel putin 2 ori pe saptamana, inclusiv buretele si peria care o folosesti pentru unghii, piele, etc.

Citeste si:  Protectie impotriva cosmeticelor periculoase

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.