Dieta cu fibre reduce retentia de apa

Dietele bogate in fibre s-a dovedit ca ofera mai multe beneficii. Pentru a facilita slabirea, dietele bogate in fibre sunt deseori solutia la aceste probleme de sanatate Pe langa alte probleme, una esentiala poate sa fie ameliorata prin consumarea de fibre, si anume retentia de apa. Aceasta dieta joaca un rol important in controlarea retentiei de apa.
Retentia de apa este cantitatea anormala de lichid localizata sub piele. Retentia de apa nu este in sine o boala, ci o simptoma a mai multo boli. Retentia de apa poate aparea din diferite motive, unele mai serioase ca altele.
Deshidratarea este o cauza a retentiei de apa. Constipatia este o cauza a retentiei de apa. Si consumul de sare poate sa retina apa. Mai sunt si probleme mai serioase precum cele de rinichi, de ficat si de inima.
Multe din problemele legate de retentia de apa au legatura cu dieta ta, asa ca primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa experimentezi retentia de apa pentru a face schimbari in dieta ta. Unul din lucrurile pe care ai putea sa le faci ar fi in primul si in primul rans sa consumi mai putina sare. O alta solutie posibila este cresterea cantitatii de fibre pe care o consumi.
Unul din motivele majore ale rententiei de apa este asa cum am ai spus, constipatia. De fapt, este cel mai comun motiv pentru retentia de apa. Pentru ca fibrele reduc constipatia, dieta cu fibre si retentia de apa merg de cele mai multe ori mana in mana. Ar trebui sa investighezi diferite diete cu fibre inainte sa o alegi pe cea care va reduce aceasta retentie de apa.
Daca vrei sa gasesti o dieta cu fibre pentru a reduce aceasta retentie, atunci ai mai multe optiuni. Poti sa consumi mai multe fructe delicioase, legume si cereale. O alta optiune ar fi sa iei suplimente.
Dieta cu fibre poate sa fie solutia la numeroase probleme de sanatate, dar este important sa consulti un medic daca starea ta de sanatate nu s-a imbunatatit dupa ce ai facut aceste schimbari in dieta. Medicul iti poate da un diagnostic si un tratament.

Citeste si:  S-a lansat noua gama Rexona Crystal

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.