fbpx

Dieta cu fibre

Cu ajutorul dietei pe baza de fibre poti slabi trei kilograme in doua sau patru saptamani. Regimul consta in consumarea de alimente foarte bogate in fibre, adica intre 35-50 g de fibre pe zi. Doza zilnica recomandata fiind de 25-30 de g. Cu toate acestea, in general, noi consumam sub 20 g pe zi. Regimul fibrelor a fost descoperit in SUA inca din anii 70. El consta intr-un consum sporit de alimente de origine vegetala: fructe, legume, leguminoase, cereale integrale, fructe uscate. Si limitarea apotului energetic, astfel incat organismul sa apeleze la rezerve. Asadar, consuma din belsug alimente putin calorice: fructe, legume, peste, lactate slabe, preparate prin fierbere, abur, gratar, cu grasime cat mai putina. Limiteaza legumele uscate bogate in glucide. Consuma doar de 2-3 ori pe saptamana fructe uscate si oleaginoase, care contin zaharuri si grasimi. Consuma, pe cat posibil fructele si legumele cu coaja , care este foarte bogata in fibre. Nu ezita sa consumi fructele si legumele crude. Astfel efectul de satietate este maxim. Prin fierbere sau coacere fibrele lor sunt deja distruse, asa incat digestia este redusa si foamea apare mai repede. Cum suporti o cantitate crescuta de fibre? In primul rand, e bine de stiut ca daca ai probleme de tranzit intestinal e interzisa aceasta dieta. Pentru a nu avea probleme e bine sa tii cont de cateva lucruri. Sa bei cel putin 1.5-2 litri de apa intre mese, fara sa astepti senzatia de sete. Daca nu consumi lichide, risti sa te constipi. In situatia in care nu esti o mare consumatoare de fibre, creste progresiv consumul. Evita fibrele insolubile si cruditatile care irita intestinele daca sunt in cantitate mare. Nu depasi cantitatile din meniu. Opreste dieta la cele mai mici semne de jena sau tulburari intestinale. Iata un top al alimentelor bogate in fibre. Fructe proaspete: coacaze rosii- 8 g; coacaze negre- 7 g; zmeura- 6.5 g, afine- 3 g, kiwi- 2.5 g. Legume proaspete: telina, praz, varza- 5 g , fenicul -3.5 g. Legume proaspete: telina, praz, varza- 5 g, fenicul- 3.5 g. Legume uscate: fasole rosie, mazare, fasole alba, linte- 8.5 g,. Fructe uscate; prune- 16 g, caise- 13 g, smochine-11 g, curmale- 7 g, stafide- 6 g. Cereale complete: cu tarate sau integrale- 12- 25 g, muesli, fulgi de ovaz- 7-9 g, paine integrala cu tarate- 6,8 g, bulgur (15 g fiert)- 3.4 g. Fructe uscate: migdale -15 g, susan: 11 g, fistic- 8.5 g, arahide- 8 g, alune 7 g.

Citeste si:  Cateva zeci de minute pentru o piele frumoasa
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.