Dieta echilibrata

Femeile au nevoie de extra ingrijire a dietei lor , pentru ca ele indura mai mult decat barbatii. Corpul unei femei sufera mai multe schimbari, precum sarcina, alaptare, si o dieta sanatoasa poate sa te ajuta sa iti pastrezi frumusetea si sanatatea. O dieta echilibrata pentru femei include toate vitaminele esentiale, mineralele si alti nutrienti in cantitatile recomandate.
Sfaturi pentru o dieta sanatoasa pentru femei
1. Consum mare de fibre
Femeilor peste 50 de ani li se recomanda sa consume 21 de grame de fire pe zi, in timp ce femeilor sub 50 li se recomanda un consum de fibre de 25 de grame pe zi. Fibrele sunt o componenta esentiala a dietei noastre pe masura ce faciliteaza absorbtia mai lenta a glucozei, care tine nivelul zaharului din sange in limitele normale. Fibrele te fac sa te simti plina mai devreme, asa ca daca le incluzi in dieta ta zilnica te va ajuta sa nu mananci mai mult.
2. Vitaminele esentiale
Vitaminele sunt esentiale pentru sanatatea femeilor din moment ce deficientele de vitamine pot rezulta in probleme de sanatate. Femeilor le sunt recomandate sa consume 700 mg pe zi de vitamina A, 10 de vitamina D pentru femeile trecute de 50 de ani si 5 mg pe zi pentru femeile sub varsta de 50 de ani, 15 mg pe zi de vitamina E si 75 mg pe zi de vitamina C. Fructele proaspete si legumele sunt o sursa bogata de vitamine si ar trebui sa fie incluse in dieta zilnica de orice femeie. Femeile insarcinate ar trebuie sa fie mai atente cu acest consum de vitamine.
3. Suficient fier
O dieta echilibrata pentru o femeie este incompleta daca nu este ” impachetata” cu o cantitate suficienta de fier. Consumul scazut de fier poate conduce la anemie si alte probleme legate de fier. Prin urmare, femeile de toate varstele trebuie sa fie precaute in legatura cu consumul lor de fier.
4. Calciu pentru oase
Femeile ar trebui sa aibe mare grija sa includa calciu in dieta lor zilnica pentru ca au risc mare de a dezvolta osteoporoza. Pentru a preveni aceasta problema la femei, consumul de calciu ar trebui sa fie de 1 000 miligrame pe zi. Femeile care sunt in perioada post-menopauza ar trebui sa consume 1 500 miligrame de calciu.

Citeste si:  Hrana pentru sex: alimente de baza si afrodiziace

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.