Dieta macrobiotica

Dieta macrobiotica este bazata pe principiul echilibrarii consumului nutritional de alimente care au calitatile ” yin” si ” yang” . Dieta este organica, bogata in fibre si saraca in grasimi, cu putina carne.
Un doctor japonez a dezvoltat sistemul nutritional macrobiotic. El si-a bazat teoria pe dieta traditionala orientala combinata cu cunostintele medicale din vest. Principiile de baza ale sistemului sunt ca cerealele ar trebui sa fie principale.
Simbolul yin si yang reprezinta un univers in echilibru. Yin este asociat cu feminitatea, in timp ce yang cu masculinitatea. Pentru a ramane sanatoasa, consuma alimente care sa echolibreze yinul si yangul. Alimentele yin tipice sunt bogate in potasiu si cresc deasupra pamantului. Alimentele yang sunt bogate in sodiu si cresc sub pamant. Potrivit filozofiei macrobitoice, ar trebui sa consumi atat alimente yin atunci cand vremea este calda, si alimente yang atunci cand este rece.
Specialistii spus ca aceasta dieta este anti-imbatranire, previne cancerul, scade colesterolul, mentine sanatatea inimii si reduce greutatea.

Citeste si:  Fond de ten, pudra, lotiuni

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.