Dietele drastice dauneaza grav sanatatiii

Poti manca tot ceea ce vrei, in orice moment si oricat de mult, iar kilogramele se vor topi ca prin farmec!”. Iti suna cunoscut acest slogan? Nu ma indoiesc, insa sper ca doar te amuzi, nu il pui si in practica. Aceste promisiuni sunt cel putin iluzorii – asta ca sa nu spun „mincinoase”.
Ceea ce e foarte periculos este faptul ca, cel putin in prima faza, orice dieta conduce la pierderea unor kilograme. Lucru care te-ar putea face sa crezi ca, in cazul tau, regimul respectiv da rezultatele scontate si poti sa continui. Iar atunci cand iti vei da seama ca este o greseala, poate fi destul de tarziu.
Cel mai mic rau care ar putea sa ti se intample este ca, dupa cateva saptamani, sa constati nu numai ca ai „recuperat” kilogramele pierdute, ba ai acumulat si ceva in plus. Pentru multe persoane, acesta este un moment psihologic: isi pierd increderea in sine si renunta la orice demers de acest gen. Neplacut, nu-i asa? Si, cum spuneam, aceasta este cea mai inofensiva consecinta…
Dar se poate intampla sa iti dereglezi metabolismul (si de-aici sa degenereze multiple afectiuni) sau sa constati ca te confrunti cu o boala de nutritie ale carei urmari se vor face resimtite multa vreme.
Retine faptul ca dintr-o dieta cu adevarat benefica si sanatoasa nu lipsesc inghetata, o felie de sunca, sau o prajitura.

Citeste si:  Cele 4 reguli de aur ale unei pieli frumoase

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.