Din secretele Cleopatrei

Toata lumea cunoaste povestea frumoasei regine a Egiptului Antic, Cleopatra, femeia despre care se spune ca avea o frumusete izbitoare, de care se ingrijeau cu mare atentie slujitoarele si sclavii de la regat.
Despre trucurile de frumusete si make-up ale Cleopatrei s-au scris carti, s-au facut documentare si tutoriale care de care mai interesante si folositoare.
Unul dintre cele mai bine tinute secrete ale frumusetii Cleopatrei a fost facut recent public de catre o echipa de cercetori americani, in frunte cu unul dintre cei mai renumiti medici esteticieni si dermatologi ai SUA: mai in gluma, mai in serios, se pare ca laptele de magarita statea la baza tenului ei impecabil si a frumusetii sale divine.
Am fost suprinsa sa vad cat de multa lume apreciaza efectele acestui lapte, atat la nive extern, cat si la nivel intern, fiind foarte benefic in dietele de slabire.
Printre ritualurile de infrumusetare ale Cleopatrei se numarau si baile in lapte proaspat de magarita. Se pare ca aceste bai ii hidratau pielea frumoasei regine si ii intinereau tenul, ajutand-o sa scape de riduri si de semne.
Pe langa efectele de hidratare, laptele de magarita era foarte bun pe post de demachiant, avand in vedere ca pe vremea aceea nu existau solutii si lotiuni care sa ajute la curatarea susbtantelor folosite la machiaj.
Laptele de magarita se pare ca ii deschidea la culoare tenul frumoasei regine, lasandu-l catifelat, extrem de delicat si curat.
De asemenea, din punct de vedere medical, laptele de magarita este bun pentru tratarea diverselor infectii de la nivelul gurii, este considerat antidotul multor otravuri si este nemaipomenit pentru a atenua starile de oboseala si atacurile de panica. Este bun in calmarea problemelor respiratorii, a astmului, precum si a corzilor vocale.
Multi artisti apeleaza la acest lapte, inainte de sustinerea unui concert sau a orelor de canto. Cleopatra stia care sunt beneficiile acestui lapte, de aceea il consuma si folosea zilnic, in baile sale de lapte sau in alimentatia de pe parcursul zilei.

Citeste si:  Alimente care favorizeaza celulita

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.