Efecte injectii cu colagen

Care sunt efectele secundare ale injectiilor cu colagen?
Colagenul a fost prima substanta folosita pentru tratarea ridurilor.Aparut din 1976, este inca un tratament popular datorita elasticitatii si a texturii.Injectiile cu colagen sunt folosite de chirurgi plastici pentru ca sunt relativ ieftine comparativ cu alte tratamente antiriduri si pentru ca riscurile de complicatii sunt mai mici.
Importanta
Injectiile de colagen cauzeaza rar efecte secundare, exceptand micul procent de oameni care sunt alergici la colagen(aproximativ 2 oameni din 100).Aceasta este prevenita printr-un test inaintea aplicatiei.Daca o alergie apare este de obicei sub forma decojirii pielii.Mancarimea pe marginile zonei unde s-a aplicat colagenul este de asemenea comuna.Simptomele dispar singure dupa o perioada de cateva saptamani.
Consideratii
Riscul infectiei este mereu posibila cu orice substanta straina injectata in piele.In cazul colagenului, infectiile rezulta din cauza ingrijirii proaste sau din aplicarea cremelor sau a altor produse peste punctele de la injectii prea devreme dupa aplicatie(doctorii recomanda asteptarea pana la 24 ore).Ifectiile duc la alte probleme cum ar fi cicatrici sau semne, in special daca nu sunt tratate imediat.
Efecte
Durearea si umflarea sunt cele mai intalnite efecte secundare ale injectiilor de colagen.Aceste efecte sunt comune la prima injectie si, de obicei,se opresc odata ce pielea se obisnuieste cu acele.In cele mai multe cazuri, durerea dureaza cateva ore si se diminueaza treptat imediat dupa aplicare.Daca durerea se intensifica si umflatura creste acestea ar indica formarea unei infectii si un doctor ar trebui consultat imediat.
Potential
Daca colagenul este aplicat pe o suprafata mare, punctele lasate de ace pot fi vizibile pentru o perioada mai lunga de timp. In cele mai multe cazuri,punctele se vor asemana cu intepatura unei insecte si va deveni invizibila odata cu dezumflarea zonei.
Avertismente
La un numar foarte mic de oameni, cicatrizarea poate aparea.Aceasta se intampla mai ales la oamenii cu piele deschisa la culoare si la cei sensibili la astfel de proceduri.Pentru a preveni sansa aparitiei unor galme, doctorii cer pacientilor sa ramana in cabinetul lor pentru minim 30 minte, pentru a monotoriza aspectul si textura pielii dupa aplicare.

Citeste si:  Solutii pentru ten uscat

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.