fbpx

Efecte negative ale samponului

Samponul este un produs extrem de important in igiena noastra, prin urmare toti il folosim, dar prea putini ne gandim ce anume contine si daca este intr-adevar un produs sanatos.
Probabil ca nu ti-ai pus niciodata intrebarea despre modul in care poate sa ne afecteze samponul tenul.

Ne afecteaza samponul fata?

Sampoanele au in compozitia lor detergenti puternici, mult mai puternici fata de produsele pe care le folosim pentru fata. Asa ca fii atenta atunci cand te speli pe cap cu sampon.

Citeste si:  Dermatocosmetice cu argan

Cum poate fi rezolvata aceasta problema?

Lasa samponul sa cada din parul tau pe spate, aplecandu-ti capul pe spate.

Samponul cauzeaza caderea parului

Aproape toate sampoanele cauzeaza caderea parului. Se spune ca ingredientele din sampoane ucid cresterea parului. Conform unui studiu, sute de oameni au renuntat la folosirea samponului, si, in mod surprinzator, parul lor a inceput sa creasca. Prin urmare, samponul nu este atat de bun pe cat vrem noi sa credem.

Sampoanele contin ingrediente daunatoare

Citeste si:  Trucuri simple pentru un par sanatos si frumos

Poate ca reclama la samponul pe care il folosesti te convinge de faptul ca ingredientele acestuia sunt cat mai naturale cu putinta, fiind creat din flori sau fructe, si in acest mod poate adauga sanatate parului tau. Nimic mai fals. Sampoanele contin in compozitia lor o lista de chimicale care nu au nimic in comun cu naturalul, unele dintre acestea avand efecte negative asupra parului tau si nu numai.
Citeste eticheta samponului inainte sa il cumperi, si opteaza pentru un produs mai sigur, daca cel pe care il tii in mana are in compozitia sa chimicale cu potential toxic.

Citeste si:  Concurs: Parfumuri moderne pentru "Femei Moderne"

Sampoanele anti-matreata si efectele negative

Anumite reclame ne informeaza faptul ca diferite sampoane contin in compozitia lor ca principal ingredient solutii care sa ne scape de matreata. Principalele ingrediente activefolosite includ acidul salicilic, zincul, seleniul, etc. Desi toate acestea se dovedesc a fi eficiente in combaterea matretii, ele pot avea cateva efecte negative. Printre aceste efecte se numara iritatiile, caderea parului, alergii, sau chiar cancer.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.