Efectele consumului excesiv de apa

Corpul uman este compun in medie din aproximativ 50% apa. Lipsa apei poate duce la deshidratare, care poate sa puna sub stres functiile normale ale corpului. Din moment ce fluidele sunt eliberate din organismul nostru zilnic, este important ca noi sa inlocuim toate aceste fluide. Totusi, trebuie sa fim atente sa nu ne hidratam in exces. Supra-hidratarea poate sa cauzeze hiponatremie. Consumul excesiv de apa, si implicit de lichide poate sa puna stres atat pe inima, cat si pe rinichi, ceea ce ne poate fi fatal.
Consumarea unei cantitati prea mari de apa poate sa scada nivelul sodiului din sange. Un nivel scazut de sodiu ne afecteaza electrolitii, care sunt responsabili pentru trimiterea semnalelor catre celulele care controleaza functiile organismului. Daca nivelul sodiului din organism devine prea scazut, apa poate sa ajunga in celule, sau chiar la creier cauzand inflamarea acestuia. Aceasta inflamare poate sa fie fatala.
Atunci cand consumi cantitati mari de apa, rinichii tai functioneaza mai intes pentru e elibera fluidele din organism. Aceasta munca extra la care ei sunt supusi poate cauza probleme pe termen lung. Atunci cand rinichii nu mai pot elibera o anumita cantitate de apa din sistemul tau, incepi pur si simplu sa te ineci.
Procesul acesta de a-ti face rau singura consumand prea multa apa este un proces incet cu foarte putine simptome. Aceste simptome apar doar daca consumi o cantitate foarte mare de apa intr-un timp foarte scurt. Daca simti nevoia sa consumi mai multa apa decat cantitatea recomandata, consulta un nutritionist inainte sa faci asta.
Iata deci, ca desi toata lumea pledeaza pentru un consum mare de apa, exista si anumite dezavantaje majore ale consumului excesiv de apa. Din pacate insa, nu prea auzim vorbindu-se despre acest consum excesiv si despr eraul pe care ni-l poate face el. Ci auzim numai vorbindu-se despre faptul ca este bine sa consumam cat mai multa apa. Dar fiecare corp uman are nevoie de o anumita cantitate de lichide, intrucat fiecare persoana este unica.

Citeste si:  Sfaturi de machiaj pentru femeile de culoare (video)

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.