Epilarea cu zahar

Epilarea cu zahar este o practica care foloseste o pasta naturala sau un gel facut din ingrediente precum zahar, apa si suc de lamaie pentru a indeparta firul de par de la radacina. Rezultatele acestei epilari pot dura pana la 6 saptamani. Exista multe retete disponibile, insa in epilarea cu zahar se folosesc numai ingrediente naturale.
Cele doua modalitati de epilare cu zahar, cu pasta si gel sunt performate in mod diferit. Iata cum:
– Pasta
Este considerata a fi o tehnica traditionala, o crema subtire incalzita care se aplica pe piele in sensul invers al cresterii firelor de par si apoi in directia cresterii firelor de par folosindu-se mainile. Se smulge apoi in directia firelor de par.
– Gelul
Acesta este performat in mod similar epilatului cu ceara. Gelul este aplicat in directia cresterii firelor de par si indepartat in directia opusa.
Avantajele:
– Epilarea se poate face mai usor cu pasta.
Cantitati mari de par vor fi indepartate dintr-o data, epilarea devenind mai rapida. Epilarea cu ceara presupune aplicarea ei pe portiuni limitate, indepartarea acelei portiuni, si apoi continuarea catre o alta zona, si asa mai departe. Cu epilarea cu zahar indepartarea parului se poate face mai usor si mai rapid, aplicand pasta pe o portiune mai mare.
2. Se curata usor
Atat pasta, cat si gelul sunt solubile la apa, ceea ce inseamna ca poti sa te cureti usor doar cu putina apa, lucru care nu se intampla la epilarea cu ceara.
3. Zaharul se gaseste in orice casa
Toate ingredientele epilarii cu zahar se gasesc in fiecare casa.
4. Pasta poate sa fie aplicata si in zonele unde au mai ramas cateva fire de par
Pasta este foarte delicata si poate sa fie aplicata in zonele unde au mai ramas cateva fire de par, fara sa iti fie teama ca te vei irita.
5. Rezultatele temporare se pot transforma in rezultate permanente.
De-a lungul timpului, epilarea frecventa cu zahar poate cauza ca radacina firului de par sa se distruga si sa opreasca in acest fel cresterea parului.
Dezavantaje:
– Este greu sa gasesti un profesionist care sa foloseasca intr-adevar epilarea cu zahar
Anumite saloane folosesc ceara care a fost amestecata cu zahar, si spun ca este epilare cu zahar, insa nu este acelasi lucru. Putine locuri ofera metoda reala.
– Este nevoie ca parul sa creasca ceva pana sa fie epilat

Citeste si:  Masti faciale naturale pentru un ten sanatos

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.