Erori in dieta

Crezi ca stii tot ce trebuie sa stii despre nutritie, dieta si siguranta alimentelor? Daca raspunsul tau este ” Nu”, trebuie sa stii ca nu esti singura. O echipa de cercetatori a condus de curand un studiu si, nu in mod surprinzator, oamenii intervievati nu aveau cunostinte foarte multe despre dieta corespunzatoare si alimentele sigure.
Potrivit acestui studiu, iata ce a reiesit:
1. Numararea caloriilor
Aproximativ 69% din oamenii intervievati care pretindeau ca incerc sa isi imbunatateasca dieta au spus ca fac asta pentru a slabi. Dar, in mod surprinzator, doar 15% dintre ei stiau exact care este cantitatea de calorii pe care trebuie sa o consume in fiecare zi.
2. Siguranta alimentelor
Doar 66% dintre persoanele chestionate spuneau ca gatesc la temperatura indicata. Dar 29% foloseau un termometru pentru a o stabili.
3. Micul-dejun
Dintre toti oamenii intervievati, 92% au fost de acord ca micul-dejun este o masa importanta atunci cand vrei sa ai o dieta sanatoasa. Totusi, mai putin de jumatate au declarat ca mananca intr-adevar micul-dejun in fiecare zi.
4. Dieta si activitatea fizica
Majpritatea, mai exact 88% au spus ca fac miscare cel putin o data pe saptamana. Totusi, aproximativ jumatate dintre ei spun ca nu isi echilibreaza dieta si activitatea fizica pentru a-si stabili greutatea.
5. Carbohidratii
Desi pretind ca au o dieta sanatoasa, mai mult de doua treimi din consumatori spun ca incearca sa consume mai mult din anumite tipuri de carbohidrati precum fibre si cereale integrale. Dar, trist, doar jumatate dinre ei sunt ingrijorati de cantitatea de carbohidrati pe care o consuma.

Citeste si:  Descopera greutatea ideala

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.