Exfolierea pielii

Exfolierea pielii inseamna de fapt indepartarea celulelor de piele moarta pentru a permite altor celule noi si sanatoase sa fie mai vizibile. Natura isi face treaba, asigurandu-se ca pielea ta se exfoliaza singura fara nici un ajutor. Oamenii de stiinta totusi au descoperit ca atunci cand celule de piele moarta sunt indepartate, noile celule incep sa se multiplice mai rapid si pielea arata mai fresh si mai tanara. Acest fenomen este cunoscut ca reinoirea celulara.
Exfolierea regulata a pielii va creste capacitatea pielii de a absorbi crema, a reduce liniile fine si a diminua acneea. Chiar si imbatranirea incetineste reinoirea celulara sau procesul exfolierii pielii. Stresul, poluarea si razele UV tind de asemenea sa incetineasca acest proces.
Exfolierea pielii este un proces natural, insa majoritatea tipurilor de piele au nevoie de putin ajutor. Atunci cand ai tipul de piele este uleios, este mai dificil ca pielea sa se exfolieze singura, pentru ca celulele pielii tind sa satureze celulele de piele moarta si acestea sunt mai greu de indepartat in mod natural. Atunci cand tipul de piele este uscat, pielea acumuleaza celulele de piele moarta prea repede creand un aspect tern pielii. Majoritatea persoanelor se afla undeva intre cele doua tipuri de piele.
Celulele de piele moarta indepartate din epiderma sunt extrem de mici si nu sunt vizibile cu ochiul liber. Ciclul normal dureaza intre sase si opt saptamani.
Exfolierea pielii este foarte necesara pentru orice persoana care isi doreste sa arate bine si sa fie frumoasa. Acest lucru poate sa fie atins in urmatoarele moduri:
1. Poti indeparta cu usurinta celulele de piele moarta de pe fata folosind un gomaj o data pe saptamana. Uzul mai frecvent poate de asemenea sa iti faca rau pielii. Evita gomajurile granulare, din moment ce ele afecteaza pielea si conduce la innegrirea fetei.
– Acizii alfa-hidroxizi sunt acizi salicilici si solubili in ulei. Acestia pot fi de asemenea folositi pentru exfolierea pielii.
– Poti de asemenea sa folosesti o masca peel-off care poate sa fie folosita o data in trei-patru saptamani.
– Nu ar trebui sa incerci aceste sfaturi daca suferi de acnee.

Citeste si:  Trucuri asiatice de infrumusetare

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.