Foame emotionala

Macar o data in viata, fiecare persoana simte ca ii e foame atunci cand are emotii. Uneori ti se face pofta de o inghetata, alteori ti se face foarte foame dupa o zi stresanta la locul de munca, etc. Acest obicei poate sa te conduca spre a lua in greutate si acest lucru cu siguranta nu este ceva ce iti doresti. Vestea buna este ca poti sa controlezi aceasta foame inainte sa iti faca foarte mult rau, atat fizic, cat si emotional.
In primul rand, trebuie sa fii constienta de faptul ca ai astfel de ” inclinatii” si sa fii atenta tot timpul. De obicei aceasta foame emotionala apare fara sa iti dai seama.
Pasul doi ar fi sa inlocuiesti. Atunci cand ai o astfel de foame, nu te mai gandi la ce ai vrea sa mananci pentru ca cu siguranta iti vor veni in minte numai bombe calorice. Apeleaza la un fruct sau la o leguma. E mai sanatos asa.
De asemenea, daca totusi nu iti poti controla aceasta foame, ar trebui sa apelezi la a doua varianta, si anume la arderea acelor calorii pe care le-ai consumat. Si cum poti face acest lucru mai bine? Prin miscare, exercitii fizice cat mai multe si cat mai intense.

Citeste si:  Cum tinem o dieta corect?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.