Foame ” falsa”

Crezi ca stii atunci cand iti este intr-adevar foame si cand nu? Bineinteles, nu? Ei bine, este posibil sa te inseli.
Daca mananci o masa echilibrata sau o gustare substantiala cu mai putin de 2 ore in urma si crezi ca iti este foame, de fapt nu iti este. Fie iti este sete, fie esti obosita.
Incearca sa aplici aceasta regula si iti vei da seama ca functioneaza intotdeauna. Asa ca incearca sa bei un pahar mare cu apa atunci cand stomacul incearca sa te convinga ca ai nevoie de alta gustare cand de fapt nu ai.
Foamea datorata consumului de alimente necorespunzatoare
Simptomele incoud mancarurile bogate in zahar sau senzatia de foame dupa consumarea pranzului. Daca abia ai avut un pranz mare care este bogat in carbohidrati simpli si nu contin fibre, proteine sau grasimi sanatoase, toate acestea asigura senzatia de satietate, probabil ca ai experimentat scaderea zaharului din sange. In acest caz, consuma o gustare sanatoasa sau o bucata de peste proaspat si nuci,sau branza .
Foamea datorata lipsei de somn
Doi hormoni majori afecteaza si controleaza senzatia de foame si de satietate. Lipsa de somn cauzeaza o scadere importanta in nivelul hormonilor. Oboseala pe timp de zi pot influenta oamenii sa manance mai mult, de obicei dulciuri pentru a obtine o extra sursa de energie. Acest lucru asigura doar ameliorarea temporara, care este urmata de o lipsa de energie si aparitia senzatiei de foame, si conducand in cele din urma la un cerc vicios.
Daca simti dureri de foame, fa o plimbare de 10 minute in jurul blocului, intrucat aerul proaspat ajuta la fel de mult ca si exercitiile fizice, crescand circulatia sangelui.

Citeste si:  Piloxing - ultimul trend in materie de fitness

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.