Grasimi si uleiuri sanatoase

Multe dintre noi se sperie atunci cand aud de grasimi pentru ca ele pot duce la ingrasare si la boli de inima. Dar, carbohidratii, vitaminele, proteinele si mineralele sunt considerate a fi grasimi si uleiuri.
Nutrientii care se gasesc un grasimi si uleiuri, denumiti acizi grasi, sunt necesari de fiecare celula din organismul nostru si joaca un rol vital in mentinerea sanatatii noastre. Dar nu alege orice fel de ulei. Cel potrivit ne poate ajuta sa slabim sau sa ne mentinem silueta. Daca il alegem pe cel gresit, ne putem face mai mult rau decat bine.
Majoritatea uleiurilor si a margarinei care se gaseste pe rafturi sunt produse in masa, chiar daca etichetele le fac atragatoare prin pozitionarea ” continut scazut in colesterol”. Multe sunt procesate la temperaturi extrem de ridicate care distrug anumiti nutrienti, si anume aceia de care organismul nostru are neaparata nevoie. Trebuie sa alegi uleiul care a fost extras prin metode naturale care nu fac rau acizilor grasi esentiali. Uleiurile de calitate sunt cele extra virgine.
Studiile efectuate de cercetatori a scos la iveala faptul ca oamenii care consuma ulei in fiecare zi au tendinta sa arate mai bine, sa fie mai sanatosi si sa isi pastreze silueta o perioada mai indelungata de timp. Acest ulei se spune ca ajuta la echilibrarea colesterolului si a presiunii sangelui.
Din fericire pentru noi si pentru silueta noastra, aceste uleiuri extra-virgine se gasesc aproximativ in toate supermarket-urile din tara.

Citeste si:  Popcorn vs alimente sanatoase

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.