Greseli in alimentatie

E adevarat ca in ultimii ani lumea a devenit tot mai constienta de importanta alimentatiir. O alimentatie corecta poate ameliora chiar si sistemul imunitar. Iata cateva sfaturi utile:
1. Nu cumpara legumele si fructele cu prea mult timp inainte de a le consuma. Odata culese, acestea incep sa isi piarda din calitatile nutritive, din vitamine si minerale. Pastrarea lor timp de o saptamana in frigider accentueaza fenomenul. Iata de ce e indicat sa cumperi de 2-3 ori pe saptamana legume si fructe. Exista si posibilitatea de a consuma legume si fructe congelate care isi pastreaza foarte bine vitaminele si mineralele.
2. Redu pe cat posibil mancarea semipreparata. Aceasta contine multa sare, acizi grasi si este saraca in fibre sau nutrienti. Consuma mai multe produse proaspete. Sau macar cumpara mai degraba cereale complete si limiteaza produsele care contin grasimi.
3. Nu manca prea des la restaurant sau mancare la domiciliu. In acest mod nu vei avea controlul alimentelor. Chiar daca tu esti cea care alegi meniul, nu sti exact din ce e facut. Nu uita ca mancarea tip fast food este foarte bogata in lipide. Poti gati si tu pizza, hamburgeri sau sandvisuri foarte dietetice.
4. Profita la maximum de aportul nutritional al fiecarui aliment. De exemplu, coaja marului nu trebuie inlaturata. Contine o cantitate foarte mare de antioxidanti. In schimb, usturoiul, o data curatat, trebuie lasat 15 minute inainte de a fi gatit, pentru ca actiunea antioxidantului sa fie optima.
5. Nu evita legumele asa zise bogate in lipide. Maslinele, avocado, nucile contin acizi grasi de calitate si putine lipide saturate. In general, e vorba de moderatie: o mana de nuci sau o jumatate de avocado din timp in timp nu dauneaza sanatatii, dimpotriva.

Citeste si:  Mananca pentru a fi frumoasa

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.