Imaginea frumusetii in media

Imaginile cu corpurile femeilor sunt peste tot. Femeile si partile corpului lor vand tot, incepand de la alimente si pana la masini. Actritele din filmele cunoscute si actritele de televiziune devin mai inalte, mai tinere si mai subtiri. Unele s-au facut cunoscute chiar datorita faptului ca au lesinat pe platourile de filmare din cauza infometarii. Revistele pentru femeile sunt pline de articole care invata femeile cum sa slabeasca, cum sa aibe mariajul perfect, copiii iubitori, sexul minunat si o cariera excelenta.
De ce sunt aceste standarde de frumusete impuse femeilor, majoritatii care sunt mult mai naturale si mai mature decat orice alte modele? Radacinile, spun analistii, spun de ordin economic. Prezentand o imagine greu de atins si de mentinut, industria produselor cosmetice are profiturile asigurate. Nu este o intamplare ca tineretea este promovata intens, impreuna cu slabirea, ca un criteriu esential al frumusetii. Daca nu toate femeile au nevoie sa slabeasca, cu siguranta imbatranesc.
Mizele sunt imense. Pe de o parte, femeile care sunt nesigure de felul in care arata, vor cumpara produse de frumusete, haine noi si va tine diete. Pe de alta parte, studiile indica faptul ca expunerea imaginilor cu femei tinere si slabe duce la depresie, la pierderea respectului de sine si la dezvoltarea obiceiurilor nesanatoase la femei si fete.
Probabil ca cel mai deranjant este faptul ca imaginile media cu femei frumoase sunt pe deasupra si editate, prezentandu-se o imagine falsa.
Totusi, numarul femeilor si fetelor din viata reala care cauta sa fie subponderale sunt epidemice si pot avea consecinte devastatoare asupra sanatatii lor.
Televiziunea si mass-media in general reintareste importanta corpurilor slabe.
Mesajul despre slabire, diete si frumusete le spune femeilor ” normale”, femilor de rand ca au nevoie tot timpul de ajustari – si ca corpul femeilor este un obiect care trebuie sa fie perfectionat.
Prin urmare, de ce acceptam noi asta si ne lasam influentate de aceste asa-zise modele ?

Citeste si:  Noi parfumuri de designer

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.