Importanta caloriilor

Majoritatea organizatiilor si majoritatea specialistilor sunt de parere ca acele diete care au restrictii in ceea ce priveste caloriile nu functioneaza pentru slabire si ca nimic nu este magic pentru a slabi.
Fie ca este vorba de grasimi, proteine, carbohidrati sau orice alte lucruri, ei vor face sa para ca consumul caloric nu este aspectul cheie al ingrasarii sau slabirii.
In aproape toate cazurile, ideea consumului de alimente trebuie sa fie restrictionat.
Toate regulile, combinarea alimentelor, eliminarea carbohidratilor, eliminarea grasimii, toate regulile, etc, sunt doar moduri de a pacalii oamenii sa manance mai putin fara sa se gandeasca la asta.
Nu avem nici o problema cu asta, orice face oamenii sa manance mai putin este de obicei un lucru bun din moment ce evita stresul psihologic care apare atunci cand tinem cont de diete. Si, cel putin la un anumit moment, poate functiona.
Dar deseori este o problema mare care apare cu acest tip de abordare si cu faptul ca toate caloriile nu conteaza.
Vrem sa spunem cateva lucruri. Pentru ca o dieta sa dea rezultate, ai nevoie sa tii cont de cel putin doua criterii importante, primare, spunem noi:
1. Dieta respectiva trebuie sa cauzeze o imbalanta intre consumul de energie. Majoritatea cartilor se concentreaza pe diete, dar prea putine pe activitate. Dar daca exista un deficit caloric, nimic nu se va intampla.
2. Trebuie sa existe un consum adecvat de proteine.
Acizii de grasime sunt de asemenea importanti, dar alte aspecte ale dietei sunt la fel de importante.
Consumul caloric este elementul cheie, consul de proteine este al doilea aspect crucial.
Acum, cele mai eficiente metode de slabire vor adera probabil la1 si la 2 intr-un anumit nivel. Fie ca restrictiile calorice sunt explicate clar sau nu este irelevant, pe masura ce apare este minunat la un anumit nivel. Majoritatea cartilor de slabit si dietelor nu recomanda suficiente proteine, dar acest lucru se schimba in ultimul timp, si speram sa continue acest trend ascendent.

Citeste si:  Puncte albe

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.