Indulcitori artificiali

Multa lume se intreaba daca indulcitorii artificiali sunt sanatosi si benefici pentru organismul nostru si pentru silueta noastra.
Specialistii considera ca acesti indulcitori artificiali nu sunt tocmai siguri din multe puncte de vedere. Multi medici nutritionisti nu recomanda folosirea lor, insa, cu toate acestea, oamenii continua sa le foloseasca.
Majoritatea indulcitorilor sunt mai rai decat zaharul.
In timp ce reducem numarul caloriilor pe care le consumam elimanand zaharul din dieta noastra, avem mai multe sanse sa consumam mai multe calorii in alta parte, si anume la sosuri, dressinguri, paine si asa mai departe, intrucat ne vom gandi ca daca am reusit sa reducem intr-o parte, putem sa ” ne facem de cap” in alta parte.
Un studiu efectuat in anul 2008 arata faptul ca indulcitorii artificiali pot ingrasa si mai mult decat ar face-o zaharul.
Indulcitorii artificiali se pare ca dauneaza si dintilor mult mai rau decat o face zaharul, intrucat contribuie mai rau la formarea cariilor.
Pentru moment, sfatul specialistilor este acela sa consumam mai putin alimente dulci, incluzandu-le si pe cele care contin indulcitori artificiali.
Acestea fiind spuse, ramane la latitudinea fiecaruia sa consumam ceea ce dorim si ceea ce consideram noi ca este mai bine si mai sanatos pentru noi. Ideal ar fi totusi sa respectam si sa ascultam sfaturile medicilor specialisti. Nu degeaba se numesc specialisti,nu?

Citeste si:  Gustarile ideale

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.