Ingrijirea parului roscat

Parul roscat este de departe cea mai grea culoare de mentinut, fie ca este vorba de o culoare naturala, fie ca este vorba despre o culoare obtinuta prin vopsire. Exista multe modalitati prin care poti prelungi viata culorii tale, incluzand aici sampoane de calitate, si folosirea balsamului in mod regulat. Citeste mai departe pentru a afla mai multe despre ingrijirea parului roscat.
1. Trebuie sa folosesti un sampon si un balsam care sa aiba o formula de hidratare usoara. Parul natural roscat tinde sa fie greu, asa ca nu vrei sa il incarci si mai tare, dar el are totusi nevoie de hidratare.
2. Foloseste un sampon si un balsam care este special creat pentru parul vopsit.
3. Vopseste-ti parul o data la 6-8 saptamani. Daca te vopsesti de una singura, atunci ai grija sa aplici vopseaua mai intai la radacini, si apoi sa raspandesti culoarea spre varfuri in ultimele minute, pentru a le revigora. Asteapta cel putin doua zile dupa vopsire inainte sa te speli pe cap pentru a-ti ajuta parul sa retina culoarea.
4. Fie ca parul tau roscat este unul natural, sau obtinut prin metode artificiale, aplica un balsam intr-o formula usoara care nu necesita clatire. Acesta trebuie sa fie aplicat dupa ce te-ai spalat pe cap cu sampon si ai aplicat balsamul care necesita clatire. Acest lucru este important pentru ca iti protejeaza parul de orice caldura de stilizat de la foen sau ondulator, pe langa elementele cu care te poti confrunta afara. Daca parul tau se electrizeaza incearca sa folosesti un ser pentru stralucire, pentru a-l mai potoli.
5. Tunde-ti parul in mod regulat. Majoritatea oamenilor ar trebui sa se tunda o data la 6-8 saptamani pentru a indeparta varfurile despicate sau uscate.
Pentru a te ajuta sa iti mentii culoarea si vitalitatea parului roscat, majoritatea firmelor creaza sampoane si balsam destinate special pentru parul roscat. Produsul functioneaza prin depozitarea cantitatilor mici de culoare cu fiecare sampon. Roscatele naturale ar trebui sa incerce aceste sampoane.

Citeste si:  Vremea pistruilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.