Jogging-ul

Jogging-ul este unul dintre cele mai ieftine sporturi pe care il poate practica oricine. Mai mult decat atat, acesta este si unul dintre cele mai eficiente. Aveti nevoie doar de o pereche de pantofi sport si de putin entuziasm.
Inainte de a iesi la alergat, trebuie sa va incalziti: mergeti in pas alert, apoi cresteti treptat ritmul. In cazul in care observati ca va pierdeti respiratia, incetiniti si reluati alergarea dupa o pauza de cateva minute, insa intr-un ritm mai lent.
Pentru inceput sunt suficiente 10 minute de alergat, dar numai daca repetati aceasta activitate cel putin o data la 3 zile. Dupa ce ati terminat de alergat, este recomandat sa faceti exercitii de intindere cat muschii sunt inca incalziti. In felul acesta va antrenati si flexibilitatea. Cresteti durata alergarilor cu un minut-doua, la fiecare sedinta, pana cand ajungeti sa alergati o jumatate de ora, de trei ori pe saptamana.
Exista numeroase persoane care dupa cateva sedinte se lasa de alergat pentru simplul fapt ca il gasesc plictisitor. Tocmai de aceea, noi va recomandam sa variati programul. Alergati cand in parc, cand pe stadion ori la sala de gimnastica. Puteti sa va fixati si un obiectiv: sa participati la un maraton sau sa fiti din nou capabili sa alergati dupa tramvai sau dupa autobuz.

Citeste si:  Deficiente nutritionale

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.