Liposuctie

Daca duci o lupta continua cu kilogramele in plus, o interventie chirurgicala ar putea fi o optiune pentru tine, o solutie care ar topi kilgramele in plus. Liposuctia pare a fi o promisiune magica, o solutie magica la problemele tale cu kilogramele, dar este cu adevarat acesta raspunsul? Inainte sa apelezi la cutit, invata putin la ce sa te astepti de la aceasta procedura. Poti afla lucruri surprinzatoare care te vor face sa te razgandesti.
Acest tip de interventie a fost studiat initial la inceputul anilor ’90, dar un caz de cangrena la o femeie dupa o astfel de procedura in anul 1926 a cauzat un interes major multi ani dupa aceea. In prezent, au fost introduse si operatiile de liposuctie cu laser.
In procedura moderna a liposuctiei, un tub denumit aspirator este folosit pentru a indeparta depozitele de grasime din corp. Acesta inserat in corp prin incizii mici. Fie generala, fie locala, anestezia este folosita, depinzand de cantitatea de grasime care trebuie indepartata. Aspiratorul va absorbi stratul de grasime dintre muschi si piele.
Exista mai multe tipuri de liposuctii. Primul tip de liposuctie este cea tumuscenta in care se injecteaza o solutie in tesut inainte ca grasimea sa fie indepartata. Cea cu ultrasunete este follosita pentru a lichefia tesutul adipos inainte de indepartare.
Majoritatea pacientilor isi pot incepe activitatile sale normale in mai putin de 2 saptamani dupa aceasta procedura, si multi sunt in stare sa isi reia vietele normale in mai putin de 2 zile. Durerea este si ea prezenta, dar controlata de medicamente. Se recomanda de asemenea si folosirea de bandaje pentru 2-4 saptamani. Majoritatea pacientilor experimenteaza umflarea si invinetirea locului unde a avut loc liposuctia. Pacientii care au liposuctie au nevoie sa se concentreze pe a bea mai multa apa, pentru ca este posibil sa apara deshidratarea dupa o astfel de procedura.
Exista si riscuri, unii pacientii experimentand si efectele negative ale acestei interventii chirurgicale. Durerea, invinetirea si umflarea sunt comune, dar nu si temporare. Un efect negativ ar fi cicatrizarea. Unii pacientii fac chiar infectia, sau organe interne le sunt afectate. Daca acele organe sunt afectate de aspirator, trebuie sa fie reparate chirurgical.
Multi oameni se gandesc ca liposuctia este raspunsul lor si solutia de care au nevoie pentru a slabi. Totusi, aceasta metoda nu a fost creata pentru a slabi. A fost creata pentru oamenii care au cu adevarat probleme de greutate si sufera de obezitate si dietele sau exercitiile nu dau roade.

Citeste si:  Esenta de grapefruit si otet pentru slabit

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.