Lipsa somnului ingrasa

Vrei sa slabesti? Dormi cat mai mult si cat mai bine.
Nu, nu este o reclama la un produs care promite ca vei slabi in timp ce vei visa, ci este un articol care iti recomanda sa te odihnesti bine. Totusi, studiile spun ca uneori ne ingrasam si din cauza faptului ca nu dormim suficient de mult sau suficient de bine.
Legatura dintre insomnie, oboseala si ingrasare este destul de simpla daca stai sa te gandesti putin. La urma urmei, cine nu a mancat un baton de ciocolata la miezul noptii pentru a putea energie? Cine nu a baut mai multe sucuri si cafele pentru a rezista mai mult? Cine nu a luat o gustare tarzie in timp ce lucra la un proiect important?
Chiar si bauturile energizante, care contin cafeina, contin o cantitate destul de mare de zahar si de calorii.
Nu numai mancarea sau bauturile pe care le consumam in timpul noptii ne ingrasa, ci si faptul ca nu dormim, pentru ca organismul nostru nu mai functioneaza la parametrii normali. Metabolismul arde mai putine calorii, intrucat el devine mai lent.
Ce poti face in afara de a incerca sa fii mai eficienta pe parcursul zilei pentru a putea dormi mai mult noaptea? Iata cateva tactici care functioneaza de minune.
In primul rand, nu manca sau nu bea nimic cu cafeina cu patru sau mai multe ore inainte de a merge la culcare. Asta include si cafeaua cu cafeina si ceai, bauturi energizante cu cafeina, si alimente precum ciocolata.
In al doilea rand, consuma carbohidrati. O cina bogata in alimente cu carbohidrati precum pizza sau paste vor promova productia serotoninei din creier. Serotonina este o substanta care ne calmeaza si ne ajuta sa dormim mai bine.
In al treilea rand, nu manca excesiv, mai ales la cina. O cina mare poate conduce la reflux de acid sau la arsuri in timpul noptii.
Ultimul, dar nu in ultimul rand, nu trebuie sa bei prea mult lichid inainte de a merge la culcare. Aceasta regula este simpla. Cu cat ai mai mult fluid in stomac, cu atat vei fi nevoita sa te trezesti de mai multe ori pentru a te duce la baie si acest proces intrerupe somnul.

Citeste si:  Alimente care slabesc

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.