Machiaj de vara

Machiajul poate fi unul dintre cele mai placute momente ale zilei. Placerea propriei ingrijiri, feminitatea gesturilor, mirosurile fine ale cremei, ale fondului de ten sau ale pudrei si nu in cele din urma, rezultatul final te vor face sa arati dar si sa te simti mult mai bine.
Vrei sa fii frumoasa dar si cu o piele sanatoasa, curata, impecabila.
Atentie insa! Machiajul de vara este putin diferit de cel din alte perioade ale anului.
Caldura de afara isi spune cuvantul si in privinta tenului tau. Machiaj+transpiratie+praf= machiaj care lasa de dorit, probleme ulterioare ale tenului. Ca sa nu ajungi la rezultatele astea total negative, tine cont de urmatoarele sfaturi:
Evita pe cat poti fondul de ten. In cazurile de maxima necesitate, foloseste unul hidratant, translucid, cu factor de protectie solara sau amesteca-l intr-o cantitate mica cu o crema de fata.
Restrictiile continua: nu ai voie pudra. Incarca tenul. Astupa porii. Iar la caldura se topeste, lasand urme deloc agreabile.
Alege cu grija fardurile de pleoape. Ele trebuie sa hidrateze pielea fara a curge insa. Opteaza pentru o culoare naturala, calda, potrivita tenului tau.
Rimel, da, ai voie. Utilizat insa cu masura. De preferat unul rezistent la apa si incolor. In locul creionului dermatograf foloseste tusul.
Pentru buze, sunt recomandate texturile moi. Ruj si gloss hidratante, in culori precum rozul, ciclamul, bejul.
Creionul corector- ok, il poti folosi.
Nu uita de mastile faciale care iti vor proteja tenul impotriva cosurilor, a punctelor negre, a imbatranii premature.
Apa termala pentru fata si cubul de gheata aplicat inainte de machiaj sunt alte mici sfaturi pentru ca tu sa fii frumoasa in vara asta, in ciuda temperaturilor caniculare.
Lucrurile par mai simple acum, nu-i asa?

Citeste si:  Aplicarea corecta a vopselii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.