Mai frumoase cu ajutorul enzimelor

Stralucirea pielii, miscarile rapide, greutatea ideala, forta, toate aceste calitati ni le favorizeaza enzimele. Dar unde se gasesc acestea? In fructele proaspete. Intr-o vreme, s-a crezut, gresit, ce este mai bine bine ca fructele sa fie consumate inainte de masa (pe stomacul gol), intrucat ar activa o curatare generala a organismului.
Cel mai indicat este ca fructele sa fie mancate cu ocazia fiecarei mese, datorita enzimelor, deoarece:
-enzimele curata, dezintoxica si mentin fluiditatea sangelui si deci contribuie la flexibilitatea arterelor;
-stimuleaza si regleaza sistemul imunitar.
Enzimele nu duc direct la pierderea in greutate, la osilueta ideala, dar faramiteaza hidratii de carbon, grasimile si proteinele din alimentatie. De exemplu: numeroasele calorii continute de fructul avocado se transforma rapid in energie prin enzime. Grasimile continute de acest fruct nu se mai depun. Pe aceasta actiune (efect) se bazeaza dieta cu ananas. Se pare ca unele enzime au rol di in prevenirea si combaterea cancerului.
In 1994, cercetatorii americani au gasit o prima dovada referitoare la efectul a doua enzime asupra prelungirii vietii. Deocamdata insa, aceste cercetari au ramas in plan teoretic.
Celulele corpului nostru produc enzime- spre exemplu, stomacul „fabrica” zilnic pana la 5l de lichid, ce contine diferite enzime. Sfaturile noastre pleaca de la urmatoarele constatari:
– o data cu inaintarea in varsta, pe la 30 de ani, scade productia de enzime a organismului nostru si deci se ingreuneaza schimburile de substante din organism;
– este necesara o imbunatatire a alimentatiei, in special pentru cei la care se constata o scadere a numarului de enzime in organism. Primele simptome vizibile ale lipsei enzimelor sant pielea patata si celulita;
– se stie ca unele enzime actioneaza in mod opus altora. De eceea, cei care mananca mai mult fructe si legume si deci utilizeaza numai anumite enzime trebuie sa-si imbunatateasca nutritia.
Pana acum se cunosc circa 300 de enzimece actioneaza in organismul uman. Ele suntinsa sensibile la temperaturi foarte ridicate, iar cele scazute le fac inactive. In consecinta se recomanda urmatoarele:
– sucurile de fructe proaspete sa se bea doar la temeretura camerei;
– dupa o supa fiebinte nu are nici un rost sa mancati salata;trebuie sa faceti o pauza pentru ca mediul in care ajung enzimele sa nu fie prea cald;
– zaharul, prea multa grasime, alcoolul si carnea creeaza in organism un mediu acid, nefavorabil enzimelor. Prin urmare, trebuie consumate in mod cumpatat;
– fructele trebuie mancate in timpul sau imediat dupa masa (ex.lamaia), ca sa se combine cu mancarea, intrucat enzimele favorizeaza digestia;
– daca doriti sa aveti o silueta frumoasa, mancati: mandarine, grapefruit, ananas, portocale, capsuni, zmeura. Nu le cantariti, mancati oricate. In cantitati reduse (aici nu este vorba de copii), mancati: caise, piersici, struguri, pere,prune.

Citeste si:  Machiaj pentru nunta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.