Mananca mai sanatos

Acest indemn il auzi mereu, pretutindeni. Cele mai multe boli si dereglari ale organismului nostru apar ca urmare a unei alimentatii necorespunzatoare.
-Evita uleiurile hidrogenate si acizii grasi transformati. Ceva ce se topeste in gura sau se conserva mult timp? E clar ca materiile grase au suferit un proces de transformare industrial, care nu prea face bine la sanatate. In general, sunt prezentate pe cerealele ambalate, prajituri sau patiseriile ambalate. Acizii grasi buni ii gasesti in ulei de masline, de colza sau de nuca.
-Gateste dietetic. Fiert, gratar, cuptor. Nu mai praji aleimentele sau fa-o cat mai rar. E mai sanatos si mai bun pentru silueta.
-Carne, mai rar. E bine sa mananci cane doar o data sau de doua ori pe saptamana. Alege peste, ciuperci, legume. Au la fel de multe proteine.
-Miere, in loc de zahar. Cand vrei sa inlocuiesti ceva poti folosi miere. Daca nu iti place gustul sau vrei unul neutru, foloseste sirop de agave. E foarte bogat in fructoza si are un indice glicemic foarte mic.
5 fructe si legume e zi
Atat ar fi ideal sa consumam. Sa nu iti lipseasca din casa cosul cu fructe si legume. Sunt sanatoase si au putine calorii.

Citeste si:  Machiaj pentru un aspect natural

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.