Manichiuri de durata

Probabil ca si tie ti s-a intamplat de multe ori sa iti faci manichiura si dupa o zi sa ti se strice.
Din fericire, exista cateva sfaturi usor de pus in practica si care te vor ajuta sa ai manichiura durabila.
Pastreaza unghiile scurte. Cu cat sunt mai lungi, cu atat sunt mai expuse la a se „ciobi” sau a se rupe, comparativ cu unghiile mai scurte, care sunt mult mai usor de intretinut.
Ai grija de cuticule. Daca aplici oja sau lac pe suprafata pielitelor, acestea se vor usca si, inevitabil, se vor rupe inestetic, riscand sa cauzeze chiar unele mici sangerari. De aceea, inainte de a aplica stratul de oja pe unghii, „impinge” usor cuticulele in jos, cu ajutorul unui betisor cosmetic, prevazut cu tampon din vata de bumbac. Nu taia pielitele, pentru ca se vor ingrosa, cu timpul.
Inainte de a aplica un nou strat de oja, curata unghiile. Niciodata nu pune un nou strat de oja fara a-l curata pe precedentul. Unghia se va supraincarca si este o problema de zile pana cand stratul de oja se va fisura.
Ca si la machiajul fetei, foloseste mai intai un lac incolor si abia dupa aceea oja. In felul acesta, produsul se va fixa mai bine si, fireste, va dura mai mult.
Fiecare strat de oja trebuie sa fie cat mai subtire – si, in tot cazul, nu se recomanda decat doua straturi de oja (nu socotim aici si baza de lac incolor aplicata in prealabil).

Citeste si:  Chanel, ce se intampla cu tine?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.