Mersul pe jos

Pe langa faptul ca este deosebit de placut, poate fi corelat si cu alte activitati (ascultat muzica la casti sau o conversatie cu prietena cea mai buna) si, de cele mai multe ori, nici nu simti ca depui vreun efort deosebit, mersul pe jos are numeroase beneficii pentru sanatate.
Potrivit studiilor de specialitate, cei care parcurg distante bune pe jos prezinta mai putine riscuri de a se imbolnavi de cancer, inima, diabet sau de a suferi atacuri cerebrale. Totodata, acestia traiesc mai mult, bucurandu-se de o sanatate fizica si mentala de invidiat.
Un studiu american din 2005 a evidentiat un lucru imbucurator: faptul ca beneficiile mersului pe jos se aplica atat persoanelor care il practica intens, cat si celor care il practica moderat sau redus. Cu alte cuvinte, chiar si 15 minute de mers pe jos zilnic pot face minuni pentru sanatatea si vitalitatea organismului.
In plus, daca efortul de a merge pe jos zilnic survine odata cu decizia de a se alimenta sanatos, riscul unei persoane de a dezvolta o boala cronica scade dramatic in doar sase luni. Pe langa bolile cardiovasculare si diabet, mersul pe jos previne si cancerul la san sau de colon, creste sistemul imunitar (deci, „adio” raceli!), favorizeaza longevitatea si reduce nivelul colesterolului. In plus, sunt binecunoscute efectele sale pozitive in reducerea sau eliminarea depresiei, stresului, constipatiei, osteoporozei, impotentei, insomniei, artritei sau durerilor de spate. Suficiente motive pentru a te mobiliza, nu-i asa?

Citeste si:  Cum sa ne detoxifiem organismul inainte de venirea frigului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.