Mic-dejun mare pentru rezultate mari

Micul-dejun … de mici copii mamicile noastre ne spuneau cat de important este sa luam micul-dejun in fiecare dimineata. Regula pe care atunci cand eram mici o cam ignoram, dar pe care am inceput sa o constientizam in timp.
Conform unui studiu, se pare ca peroanele care iau un mic-dejun mare, bogat in proteine si carbohidrati au pierdut de cinci ori mai mult in greutate decat persoanele care avea o dieta saraca in carbohidrati pe parcursul zilei. Deci care este faza pana la urma cu micul-dejun? Si ce inseamna de fapt un mic-dejun mare?
Conform studiului, se pare ca atunci cand ne trezim dimineata corpul nostru are si cere mancare. Acum este momentul in care corpul este pregatit sa arda orice, chiar si muschi, pentru a-si incepe ziua. Si daca sari peste mic dejun, ceea ce corpul tau va arde sunt muschii. Mai tarziu, creierul se va afla in modulul de infometare, asa ca organismul tau va depozita toate caloriile pe care le consumi, transformandu-le in tesut adipos sau grasime, pentru a le pastra pentru urmatoarea zi in care vei incerca din nou sa te infometezi. Studiul a scos la iveala de asemenea faptul ca nivelurile serotoninei, chimicalul responsabil pentru controlarea senzatiei de foame, erau mai ridicate dimineata, tocmai de aceea micul-dejun este masa pe care toti avem tendinta sa il sarim. Dar daca organismul nostru este lasat nehranit, nivelul serotoninei scade, si poftele noastre pentru dulciuri incep sa apara.
Un mic-dejun mare consta in 58 grame de carbohidrati, 47 grame de proteine, si 22 grame de grasimi. Nu se necesita consumarea de calorii negative, pentru ca micul-dejun trebuie sa includa multe cereale integrale, fructe, proteine si grasimi nesaturate sanatoase.
Consuma deci si tu un mic-dejun mare, consistent in fiecare dimineata, pentru a-ti mentine greutatea si pentru a slabi. Aminteste-ti de asemenea ca un astfel de mic-dejun te poate ajuta de asemenea sa functionezi eficient pe tot parcursul zilei. In acest fel, vei arde grasimile si vei ramane cu masa musculara.

Citeste si:  Vremea pistruilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.