Motive pentru care sa slabesti

Atunci cand vine vorba de slabire, schimbarea vietii tale nu este la fel de dificila pe cat ai crede. Studii noi indica faptul ca, chiar o slabire mica poate rezulta intr-o viata mai lunga si schimbari majore de sanatate. Poti sa iti reduci riscul de a face infarct, cancer, etc.
Uneori, diferenta dintre cat cantaresti si cat vrei sa cantaresti pare extrem de mare. Nu esti singura cu aceasta frustrare, insa esti pregatita sa iti schimbi viata? Citeste mai departe pentru a invata care sunt avantajele slabirii.
1. Un nivel al colesterolului mai scazut
Daca esti supraponderala, atunci nivelul colesterolului este mai mare, si vorbim aici despre acel tip rau de colesterol. Acesta circula prin sange, putand sa infunde arterele, ceea ce duce la infarct.
Exercitiile fizice si o dieta sanatoasa vor ajuta la cresterea nivelului colesterolului bun care impiedica colesterolul rau sa infunde arterele. Daca slabesti 10 kg atunci nivelul colesterolului tau poate scadea cu mai mult de 10%.
2. Tensiune mai mica
Tensiunea masoara presiunea, asa ca daca arterele tale sunt infundate, tensiunea va fi mare. Hipertensiunea subtiaza peretii inimii. Pe masura ce inima munceste cu mai multa putere, vasele de sange ale rinichilor pot fi distruse, ceea ce face ca rinichii sa cedeze. Daca slabesti 10 kg atunci tensiunea ta va scadea, si iti vei proteja in acelasi timp inima si rinichii.
3. Risc redus de a face infarct
Daca arterele sunt foarte infundate, acestea se blocheaza si cedeaza. In cazul unui infarct, artera coronariana devine complet blocata, oprind oxigenul de care muschii inimii are nevoie, ajugandu-se chiar la moarte.
Precum am mentionat mai sus, slabirea scade nivelul colesterolului si al tensiunii. Daca slabesti 10 kg ai sanse cu 50% mai mici de a face infarct.
4. Reducerea durerilor de incheieturi
Daca esti supraponderala, incheieturile tale vor avea de suferit, incat se va pune presiune pe ele. Pe masura ce slabesti, reduci si presiunea pe care o pui pe incheieturi.

Citeste si:  Frumusete de vara

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.