Obsesia de a slabi

Daca esti precum milioanele de femei din intreaga lume, probabil ca ti-ai dori sa mai slabesti un pic, sau poate un pic mai mult. Probabil ca ti-ar placea sa faci ceva schimbari la corpul tau – poate doar in jurul abdomenului sau soldurilor, sau posteriorului. Poate ca ai incercat pana acum ani la rand sa atingi acest obiectiv si esti frustrata ca nu s-a intamplat.
Daca esti si tu precum majoritatea oamenilor, cu siguranta ai incercat un numar mare de diete. Diete la care ai renuntat ulterior sau programe de exercitii pe care le-ai abandonat in timp. Poate ca ti-ai achizitionat chiar si un echipament destul de scump, ti-ai facut abonament la o sala de fitness sau ai angajat un antrenor personal. Dar nimic nu a functionat. Intrebarea este : de ce?
Desi te intrebi de ce nimic din ce ai incercat nu a functionat, exista o intrebare si mai mare la care ar trebui sa raspunzi. Vrei cu adevarat sa slabesti? Daca spui da, permite-ne sa iti punem o intrebare si mai dificila: Faci tot ce iti sta in putinta pentru a slabi? Gandeste-te la acest lucru. Acum, gandeste-te la o saptamana obisnuita din viata ta si descopera cat de mult timp te regasesti facand lucrurile necesare pentru a slabi. Anumite dintre aceste sarcini includ:
– exercitii cardio ( 5 sau mai multe pe saptamana)
– training de intarire ( 2 sau mai multe pe saptamana)
– exercitii pentru flexibilitate
– sa fii cat mai activa cu putinta – sa urci scarile, sa mergi pe jos, sa faci mai multa miscare, etc.
– alimentatie sanatoasa, mese echilibrate si urmarirea cu atentie a caloriilor
– suficient somn
– manevrarea stresului si pastrarea lui le niveluri rezonabile.
Faci toate aceste lucruri pe parcursul unei saptamani? Poate cateva, dar u toate. Poate nici unul.
Renuntarea la obsesia de a slabi iti poate suna complet strain. De fapt, chiar periculor daca ai probleme de sanatate care sunt afectate de kilogramele in plus. Dar nu sugeram sa te opresti din a slabi, ci doar sa schimbi modul in care abordezi aceasta problema.
Un lucru il stim sigur: concentrarea asupra procesului decat asupra rezultatului conduce la un succes pe termen lung.
Prea des ne stabilim anumite teluri bazate pe corpul pe care ni l-am dori sa il avem. Picioare mai subtiri, abdomen mai plat, muschi mai definiti … cine nu si-ar dori toate astea? Dar pericolul din spatele acestor teluri este:
1. Nu ai nici o garantie ca le vei atinge.
2. Nu schimba ceea ce esti.
3. Necesita perfectiune
4. Isi pierd importanta in timp.
5. Nu sunt intotdeauna functionale.

Citeste si:  Dezavantaleje unghiilor false

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.