Pacatele unei diete

Citesti toate cartile, cumperi vitaminele corespunzatoare, citesti etichetele inainte de a achizitiona un produs, toate acestea indicand ca ai mare grija de sanatatea si de silueta ta.
Dar inainte de a incepe sa te laudam, haide sa vedem daca nu cumva comiti si tu cateva dintre cele mai comune pacate.
Pacatul numarul 1: Asumi ca alegerile tale sunt mai bune decat sunt in realitate
De la sucul de fructe la supa de legume, este usor sa te gandesti ca alegerile tale sunt mai sanatoase decat sunt cu adevarat.
Este posibil ca etichetele alimentelor sa te pacaleasca. De exemplu, daca achizitionezi un produs fara grasime sau sarac in calorii, vei avea tendinta sa consumi mai mult din acel produs decat ar fi cazul.
Pacatul numarul 2: Esti confuza in legatura cu carbohidratii
Se spune ca eliminarea carbohidratilor este benefica, dar inainte sa iti reconstruiesti planul de alimentatie, exista ceva ce ar trebui sa stii.
Complexul de carbohidrati te face sa te simti satula mai mult timp, sa mananci mai putin, si , prin urmare sa slabesti mai mult.
Eliminarea acestui grup important nu numai ca este o greseala, dar nu este nici sanatos.
Pacatul numarul 3: Mananci prea mult
Fie ca iti umpli farfuria, fie ca iti mai pui pe urma este posibil sa mananci prea multa mancare. Organismul nostru are nevoie de foarte putina mancare pentru a se simti in forma si a functiona. Multi oameni cred ca dupa un pranz nu trebuie sa se simta satisfacuti, ci ghiftuiti.
Pacatul numarul 4: Nu mananci suficient de mult sau nu mananci suficient de des
Daca nu mananci la intervale regulate pe tot parcursul zilei, risti sa ai probleme cu nivelul zaharului din sange, care in final poate promova depozitarea grasimilor si incetinirea metabolismului- ambele conducand la luarea in greutate.
Pacatul numarul 5: Iei prea multe suplimente
Oamenii tind sa uite ca o vitamina este un supliment, nu este complementara dietei, si nu inlocuieste alimentele pe care nu le consumi. Vitaminele si complexul de minerale sunt bune, avand rolul lor benefic, insa ca orice lucru facut in exces, dauneaza.

Citeste si:  Cele mai comune si grave greseli de make-up ( video )

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.