Pete de la soare

Probabil ca v-ati intrebat mereu de ce apar petele acelea de la soare si ce putem face pentru a evita aparitia lor. Prevenirea acestor pete este relativ simpla: evitati expunerea indelungata la soare si mai ales in intervalul 11:00-17:00, atunci cand soarele arde cel mai tare si poate face ravagii. Dar haideti mai intai sa aflam ce sunt si de ce apar aceste pete.
Petele de la soare sunt zone ranite ale pielii care apar ca rezultat a mecanismului de aparare a corpului impotriva soarelui. Atunci cand corpul este expus la razele UV, pielea ta produce mai mult pigment (melanina), facand-o mai inchisa. Acest strat de piele mai inchisa la culoare se formeaza pentru a proteja stratul mai adanc de distrugere. Atunci cand nivelul ridicat al pigmentului se strange in loc sa se raspandeasca peste tot in mod egal, rezultatul sunt acele pete si pistrui.
Foloseste o crema pentru protectia solara si poarta haine care sa te apere de razele soarelui. Pielea ta trebuie sa fie protejata impotriva razelor daunatoare ale soarelui.

Citeste si:  Produse pentru par - decolorantul

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.