Poate ai luat prea mult in greutate

Poate ai luat prea mult in greutate – Dar nu e ‘vina' ta si nu esti nici ‘bolnava'

Castigul in greutate nu are nimic de-a face cu obisnuitele dar inutilele explicatii de genul ‘lipsa de vointa', sau ‘gene proaste' sau ‘societatea asta moderna si plina de vicii'.

Cei mai multi se tem de ingrasare pentru are loc atat de repede, si este greu de corectat, si are atatea efecte devastatoare asupra respectului de sine, statutului social, nivelului de energie si sanatatii.

Dar motivul nu este un mister chiar asa de greu de patruns cum se crede – si nu este nici chiar atat de greu de remediat.

Pentru inceput voi spune ca si daca ai probleme cu greutatea de ani de zile, nu inseamna ca ai vreo problema fizica, psihica sau morala – pentru ca nu este cazul.

In mod sigur :

Nu ai o vointa slaba.

Nu esti lenesa.

Nu esti nevrotica.

Citeste si:  De evitat!!! - 3 beauty-killers

Nu manca mai mult pentru ca doresti sa ‘substitui dragostea' sau pentru ca ‘grasimea te protejeaza de restul lumii', sau din cauza oricarei constrangeri irationale de a asocia lucruri fara legatura.

Mai departe :

Nu ai nici un ‘deficit de metaboilism'.

Genele tale nu sunt mai proaste ca ale celorlalti.

In realitate, exista o modalitate mult mai buna de a intelege de ce unii oameni iau in greutate si cum pot slabi la loc.

Iata ce se imtampla :

Te ingrasi pentru ca mananci prea multe alimente ce contin calorii.

Dar consumi prea multe calorii pentru ca iti este foame de altceva de care ai nevoie din mancare dar nu primesti destul.

Caloriile sunt in mod cert vitale, dar niciodata ceva de care sa duci lipsa – dupa cum poti vedea in orice oglinda.

Foamea te face sa mananci mancare – care intotdeauna contine calorii – dar aceasta mancare nu contine intotdeauna ce iti trebuie.

Citeste si:  Stiluri de machiaj la Premiile Emmy 2010

Asa ca incepi sa duci lipsa acelui lucru si ti se face foame din nou – mult prea repede.

Atunci mananci si mai multa mancare cu si mai multe calorii – si din nou nimic din ce ti-a provocat foamea.

Si acest lucru se repeta – de obicei fara sa-ti dai seama – saptamani la rand, luni si chiar ani.

Astfel se depoziteaza caloriile si te ingrasi. Privita din acest punct de vedere, problema ‘ingrasarii' devin usor de inteles si de rezolvat.

Pentru a o rezova, procedeaza exact invers decat atunci cand te-ai ingrasat. Astfel inveti in mod constient sa-i oferi organismului nutrientii de care are nevoie – in afara de calorii.

Asta inseamna ca trebuie sa mananci in mod constient astfel incat sa ai un regim hipocaloric. Dar si mai important inca, nu trebuie sa duci lipsa si de alte substante nutritive. Ambele necesare si nici una suficienta de una singura.

Citeste si:  Cum sa ai gene curbate

Daca le poti face pe ambele, corpul lua va lua pur si simplu energia de care are nevoie din proviziile ample de grasime – provizii care nu se vor imputina indeajuns pentru a-ti provoca foame pentru mult timp. Iar cand vor face asta – prin definitie esti din nou slaba ! Si asta a fost tot efortul depus !

Nu este greu de invatat cat de mult si ce feluri de mancare si suplimente alimentare terbuie sa consumi pentru a inlatura foamea si pentru a mentine un deficit caloric constant. Necesita putina documentare si intelegere, dar nu mai este vorba de nici un mister teoretic de nepatruns.

Si nu e nici o filosofie in a face aceasta metoda sa functioneza. Cere ceva timp, atentie si exercitiu – dar la fel se intampla si cand inveti sa conduci. Iar a invata cum sa mananci corect nu este mai greu decat sofatul !

Articol propus de Monique Center


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.