Pretul frumusetii

Acordam din ce in ce mai multa atentie alimentelor si lichidelor pe care le consumam, dar in fiecare zi punem produse pe corpul nostru care sunt facute din substante nocive si pot fi daunatoare sanatatii noastre. In goana dupa frumusete, folosim mult machiaj, creme, spray-uri sau parfumuri – si nu toate aceste produse sunt testate si aprobate. Ceea ce este mai rau este faptul ca etichetele care par sa indice ca facem alegeri sanatoase – naturale, organice, hipoalergenice- nu inseamna de fapt nimic, pentru ca nu exista nici o limitare in folosirea acelor termeni. Iata ce ai nevoie sa stii despre cele mai periculoase produse de frumusete.
1. Problema cu pudra
Machiajul mineral este un mare trend. Facut din minerale, care sunt folosite si pentru scopuri minerale, aceste particule mici sunt de mii de ori mai mici decat predecesorii lor de acum 10 ani. Marimea lor mica fac un look perfect, dar pot avea consecinte mari. Particulele sunt atat de mici incat pot fi luate de vant si pot fi inhalate cu usurinta in plamani.
Incearca sa folosesti fond de ten lichid sau o crema blush sau bronzant pentru a obtine acelasi efect. Daca trebuie sa folosesti pudra, selecteaza pudra presata.
2. Ridurile de la cremele anti-rid
Potiunile acelea magice care sunt menite sa elimine ridurile, ele fac de cele mai multe ori rau pielii producand riduri. Create pentru a penetra in piele acolo un exista vasele de sange, cremele noi sunt de fapt mai bine absorbite de organism, ceea ce inseamna ca exista un potential mai mare pentru a cauza probleme.
Pentru a elimina aparitia ridurilor, cauta creme fara miros, fara culoare, care contin vitamina A si C.

Citeste si:  Rujul, cel mai intrebuintat produs cosmetic

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.