Problemele parului si tenului

Pe timp de iarna atat parul cat si tenul sufera mai mult din cauza frigului, intrucat conditiile de afara nu sunt tocmai prielnice. Pot aparea cosuri, iritatii, parul se poate ingrasa mai repede, isi poate pierde din stralucire si sanatate.
Iata cateva tratamente la cele mai des intalnite probleme pe care o femeie le intampina:
1. Acneea
Una dintre cele mai comune probleme pe care le intampina pielea. Aceasta problema a pielii afecteaza aproximativ 80% din femeile aflate la adolescenta sau la varsta de 20 de ani. Chiar si adultii de peste 20 de ani se pot confrunta cu aceasta problema. Desi, s-a crezut a fi irelevanta sau i s-a acordat mai putina importanta de catre multi oameni, aceasta problema a pielii poate lasa in spate semne permanente.
Dupa ce se vindeca, acneea lasa in spate pete hiper-pigmentate sau pete rosii pe suprafata pielii. Acestea nu pot fi considerate ca fiind cicatrici, dar sunt transofrmai post-inflamatorii. Aceste semne pot fi observate in timp ce pielea trece printr-o faza restructuranta, pentru aproximativ 6 la 12 luni.
In cazul in care acneea reapare in aceeasi zona, pielea are mari sanse sa se vindece singura. Totusi, orice schimbare in culoare sau imperfectiune a pielii care apare dupa un an este considerata a fi o cicatrice permanenta.
Cum putem preveni cicatricile?
Cea mai fina metoda de a preveni imperfectiunile post-inflamatorii cauzate de catre acnee este prevenirea ei. Aceasta poate fi posibila prin realizarea factorilor care cauzeaza acneea, urmati de tratamentul corespunzator pentru fiecare tip de boala.
Tratamente pentru semne premature de acnee:
Transformarile post-inflamatorii de la acnee sunt o parte din procesul natural al pielii de reparare; putem totusi sa luam anumite medicamente pentru a ajuta la vindecarea tenului.
O folosire regulata a cremei de protectie solara te va ajuta.
2. Pierderea parului este o alta problema majora pe care femeile si nu numai o intampina. Aceasta intamplare pare sa apare odata cu varsta, totusi, in ziua de azi, o masa din ce in ce mai mare a societatii este afectata de aceasta problema care pare sa nu mai tina cont de varsta.
Unele pierderi de par pot fi numite „pierderi ereditare de par”, „chelie barbateasca”sau „chelie femeiasca”. Ingrijirea corecta si precauta ar putea rezolva aceasta problema.

Citeste si:  Machiaj in functie de culoarea ochilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.