Remedii naturiste pentru ingrijirea ochilor

1. Tratament cu albastrele impotriva cearcanelor.
Se face o infuzie dintr-o lingura de petale de albastrele in 125 ml apa. Dupa aproximativ 10 minute inmoi doua dischete de bumbac si le aplici pe ochi. Le poti tine timp de 15 minute. Cearcanele se vor atenua intr-o saptamana.
2. Tratament cu musetel.
Se face o infuzie dintr-o lingura de flori uscate si maruntite peste care se toarna 100 ml de apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute. Se fac spalaturi locale pe pleoape si se pun comprese pe cearcane.
3. Tratament cu frunze de nuc.
Infuzie din patru lingurite de frunze uscate si maruntite, peste care se toarna o cana de 250 ml de apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si se strecoara. Se spala pleoapele cu un tampon de vata sau cu dischete demachiante.
4. Tratament cu seminte de mar.
Semintele de mar sunt foarte bune pentru atenuarea ridurilor si dezumflarea pleoapelor iritate. Aduna cat mai multe seminte de mar, lasa-le sa se usuce si piseaza-le pana se transforma intr-o pulbere. Peste aceasta pulbere se toarna 100 ml de apa clocotita si se lasa acoperita timp de 20 de minute. Se fac comprese si se aplica pe ochi.

Citeste si:  Sfaturi pentru o tinuta ok!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.