Remedii respiratie urat mirositoare

Sa ai o respiratie urat mirositoare este o situatie rusinoasa care poate conduce la anumite probleme in relatie, dar si la locul de munca. Respiratia urat-mirositoare se dezvolta din bacterii care sunt prezente in gura.
Aceste bacterii iau contact cu alimentele pe care le consumam si elibereaza un miros neplacut. Majoritatea oamenilor nu sunt constienti de faptul ca au o respiratie urat mirositoare sau de faptul ca le provoaca disconfort celor din jur.

Cauzele respiratiei urat-mirositoare:

Bacteriile care produc sulf se regasesc la suprafata limbii si in gat cauzeaza respiratia urat mirositoare. Cariile si problemele gingiilor sunt de asemenea cauze comune ale acestui fenomen.
Mirosul neplacut al respiratiei vine de la abcesele cu puroi de la nivelul gingiilor, ca urmare a cariilor dentare de la radacinile dintilor. Acesti germeni se pot multiplica si elibera miros neplacut chiar si in gauri mici ale dintilor.
Studiile au aratat faptul ca medicamentele precum anti-depresivele, medicamentele pentru tensiune si anti-histaminicele pot usca gura.
O gura uscata cauzeaza respiratie urat mirositoare. Atunci cand ai gura uscata, in special dimineata, celulele moarte se acumuleaza in gura si se descompun cauzand miros neplacut.
Unele din alte cauze ale respiratiei urat mirositoare includ:
– mestecatul tutunului
– fumatul
– alcoolul
– bolile de gingie
– anemia

Citeste si:  Grabeste-te incet la nivel international: Slow Food

Remedii de acasa pentru respiratia urat mirositoare

Exista cateva remedii simple si practice pe care le poti incerca acasa pentru a combate respiratia urat-mirositoare. Acestea includ:
1. Spalarea cu bicarbonat de sodiu pentru a reduce aciditatea in gura si a crea imposibilitatea dezvoltarii bacteriilor.
2. Perierea cu peroxid de hidrogen atunci cand au infectii respiratorii. Insa atentie! Nu trebuie sa fie inghitit!
3. Gargare cu apa sarata pentru a reduce bacteriile din gura
4. Evitarea consumarii alimentelor cu carbohidrati rafinati si zahar precum prajituri, dulciuri, torturi, bauturi carbogazoase, inghetate si topping.
5. Consumarea unei cantitati suficiente de apa (6-8 pahare) zilnic
6. Perierea dintilor in special inainte de a merge la culcare
7. Exercitiile si fibrele previn contispatia
8. Consumarea de avocado pentru a indeparta depozitarile intestinale care conduc la o respiratie neplacuta.
9. Opreste respiratia urat mirositoare si sangerarea gingiilor prin mestecara de guava sau de frunze de guava.

Citeste si:  Slabiti incet, dar sigur

Tratament eficient

Viziteaza-ti dentistul sau medicul, daca ai o respiratie urat mirositoare care persista in ciuda remediilor pe care tu le-ai incercat acasa. Dentistul sau medicul va determina daca exista alte cauze medicale sau probleme orale care stau la baza acestui lucru.
Trebuie sa mergi la medicul stomatolog in mod regulat.

Citeste si:  Dieta abdomenului plat

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.