Restrictiile calorice

Restrictia calorica este procesul limitarii consumului caloric cu intentia incetinirii imbatranirii. Anumite persoane se refera la acest concept ca la o dieta anti-imbatranire. Studii efectuate de-a lungul anilor au ajuns la concluzia ca imbatranirea organismului este cauzata de consumul caloric sporit.
Dificulatatea restrictiilor calorice este ca nutritia suficienta trebuie sa fie mentinuta in timp ce se scade consumul de energie cat mai mult cu putinta.
O astfel de dieta trebuie sa fie adoptata treptat, nu brusc. Nu se recomanda sa se slabeasca mai mult de 1 kg pe saptamana. Planul presupune consumul de 1700 – 1800 de calorii, dar acesta ar putea varia in functie de varsta, greutate si nivelul exercitiilor fizice.
Restrictia calorica este o strategie dovedita care extinde sanatatea si durata vietii, dar si calitatea ei.
Modul in care aceasta dieta poate sa extinda calitatea vietii este inca dezbatut.
Inainte sa te apuci totusi sa tii acest stil de viata, ar fi bine sa te documentezi inainte. Este o idee inteleapta sa consulti un nutritionist inainte, pentru a vedea daca sanatatea ta iti permite sa tii un astfel de regim alimentar.
Acest stil de viata conduce si la slabire, insa nu este acesta principalul tel al dietei.
Aceasta dieta ajuta la imbunatatirea metabolismului si modul in care organismul tau functioneaza.
Numararea caloriilor este un lucru bun si este ceva la care ar trebui sa acorzi atentie. Corpul tau iti va permite sa mananci mai mult decat este bun pentru tine, asa ca creierul tau va prelua procesul.
Aproape tot ce cumperi de la magazin are trecut pe eticheta continutul caloric.
Majoritatea alimentelor au mai multe calorii decat crezi.
Pentru alimente precum mere, orez, legume si asa mai departe, vei avea nevoie de o carte de valori calorice.
Ar trebui de asemenea sa iei suplimente de multivitamine atunci cand tii o astfel de dieta. In teorie, este perfect posibil sa obtii toate vitaminele si micronutrientii de care ai nevoie din alimente. In practica, pentru majoritatea oamenilro care au o viata ocupata si stresata, acest lucru nu se intampla. Aminteste-ti sa iei suplimente.

Citeste si:  Cand sa lasam alunitele la vedere?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.