Rolul vitaminelor in dieta

Vitaminele joaca un rol esential si vital in mentinerea unui organism sanatos, chiar si atunci cand tii regim alimentar. Unele vitamine sunt mai greu de digerat, printre acestea numarandu-se si vitaminele A, D, E si K. Acestea pot atinge un nivel toxic daca ingeram o cantitate prea mare. Acest lucru se intampla doar daca iei cantitati mari de suplimente de vitamine .
Vitaminele care se dizolva in apa sunt vitaminele B si C. Aceste vitamine sunt usor de digerat. Specialistii nu recomanda totusi supradoze din orice fel de vitamine sau suplimente, dar daca iei o supradoza din aceste vitamine, tot ce vei pati va fi sa urinezi mai mult decat de obicei.
Vitamina D este importanta pentru oase, pentru ca merge mana in mana cu intarirea lor. Pe langa vitamina D, asa cum probabil stiai, calciul este mai mult decat esential in pastrarea oaselor sanatoase.
Pe masura ce inaintam in varsta, avem dificultate in absorbirea vitamine B12 din alimente. De fapt, deficienta vitaminei B12 este una dintre cele mai comune deficiente.
Vitamina C se gaseste in portocale, lamai, grapefruit, papaya, rosii.
Vitamina E poate fi gasita in cartofi, ulei de masline, seminte de floarea-soarelui, broccoli,etc.

Citeste si:  Schimbarea culorii parului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.