Sa ardem caloriile

Arderea caloriilor si slabitul sunt cateva dintre cele mai crunte lupte pe care o persoana o poate duce atunci cand vrea sa arate bine.
Pentru a arde calorii si pentru a ne modela corpul, nu este suficient sa tinem un regim alimentar. Trebuie sa facem miscare, sport si sa ne odihnim suficient.
Inotul si alergatul sunt cele mai bune sporturi pe care le poti face atunci cand esti la regim.
Inotul este foarte placut, relaxant si foarte energizant. Este adevarat ca dupa o ora de inot te simti epuizata, insa vei vedea ca in mai putin de doua-trei ore organismul tau se va revigora si vei avea mai multa energie pe care va trebui sa o consumi in vreun fel.
Pentru ca este vara, poti merge atat la piscina, cat si la strand sau la mare. Iti recomandam mai mult prima si ultima varianta, pentru ca strandurile nu sunt atat de bine intretinute, unele din ele devenind pe timpul verii adevarate focare de infectie.
La piscina si la mare este mult mai placut si mai frumos, poti inota in voie, ba chiar mai mult, poti combina cele doua sporturi, alergand pe plaja sau pe faleza, pe inserate, cand se mai potoleste caldura.
Daca nu stii sa inoti, alergatul este solutia cea mai simpla de a arde calorii. Daca stii sa mergi cu rolele sau cu bicicleta, poti diversifica miscarea: intr-o zi alergi, intr-o zi mergi cu rolele, intr-o zi cu bicicleta, pregatita mereu cu o sticla de apa rece in ghiozdanel si cu un baton de cereale.
Caloriile le putem arde si prin dans, dar si prin somn. Desi am putea crede exact contrariul, cand dormim si ne trezim odihniti ardem mai mule calorii decat daca am face incontinuu miscare. Dupa un somn relaxant, organismul are si mai multe energie, pe care o va consuma si va ajuta la arderea caloriilor in diferite feluri: alergat, inot, dans sau sala.
Regimul alimentar trebuie urmat cu strictete, insa nu trebuie exagerat. Daca medicul nutritionist ti-a prescris anumite alimente, in anumite cantitati, ar fi ideal sa nu abuzezi, dar nici sa minimalizezi portia zilnica, pentru ca risti sa te imbolnavesti, nu sa arati mai bine.

Citeste si:  Alimente care favorizeaza celulita

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.