Sa verificam trusa de beauty

In sifonierul si in geanta unei femei este mai tot timpul dezordine, dar nu orice fel de dezordine. Dezordinea ”organizata”din trusa de farduri, asa cum ne place sa o numim, contine foarte multe lucruri de care ne folosim pe parcursul unei zile.

Si cum tuturor ne place sa colectionam produse cosmetice asemenea copiilor colectionari de timbre, trebuie sa stiti ca nu doar felul in care arata, firma pe care o reprezinta sau pretul pe care l-ai achitat le face produse bune de folosit, ci si termenul de valabilitate.

Citeste si:  Cum protejezi culoarea parului

Tu cand ti-ai verificat ultima data valabilitatea produselor din trusa de cosmetice?

Multe dintre noi suntem “dependente” de farduri si de pudra de fata. Vestea buna este ca ele au o valabilitate mai lunga decat celelalte produse: 2 ani. In medie, durata de valabilitate a fardurilor este de 18 luni, in timp ce durata unui rimel este de 8 luni ( din cauza patrunderii aerului, textura se ingroseaza, dand aspectul de gene lipite si incarcate ).
Ai mare grija la ustensilele si bureteii cu care aplici fardurile si pudra. Ele trebuie sa fie curatate zilnic si pastrate intr-un separeu special, al trusei de farduri, pentru a nu intra in contact cu bacteriie.

Citeste si:  Cum ne ingrijim pielea iarna?

Rujurile si balsamurile de buze pot rezista in jur de 1 an de zile, daca sunt tinute la temperatura camerei si 3 ani, daca sunt tinute la rece, la frigider.
Nu acelasi lucru il putem spune si in cazul lip gloss-urilor, care isi pierd proprietatile dupa mai putin de 1 an de zile, modificandu-si densitatea, mirosul sau chiar culoarea.

Citeste si:  Masti regeneratoare pentru tenul tau

Crema de fata este unul dintre cele mai importante produse chiar nu trebuie neglijat deloc. De regula, acestea nu rezista mai mult de 6 luni, din cauza compozitiei de apa si uleiuri. Pentru a te bucura mai mult timp de crema de fata, incearca sa o feresti de lumina si caldura, deoarece conservantii nu rezista in aceste conditii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.