Schimbari de greutate

I : Am avut cu 50 de kg mai mult timp de aproape opt ani dupa nasterea fiului meu. Inainte greutatea mai varia cu 10-15 kg, dar niciodata atat de mult. In unele zile mi-e incredibil de usor sa mananc sanatos ; dar uneori sunt innebunita dupa mancare contraindicata. Este vorba de starea mea de spirit sau joaca si chimia un rol ?

R : Teoria obezitatii este in schimbare, pe masura ce intelegem mai bine aceasta boala (ci nu problema de personalitate). Cei mai multi experti in obezitate sustin ca aceasta este datorata atat unei combinatii de nepotriviri biochimice precum si lipsei unei alimentatii corespunzatoare sau lipsei de exercitii. Cum mai bine de jumatate din populatia Americii se confrunata cu problema obezitatii, aceasta este o preocupare importanta pentru sanatatea publica.

Citeste si:  Slabirea si tiroida

Mancarea nesanatoasa nu poate fi un raspuns pentru foame. Ar trebui sa tii un jurnal in care sa notezi ce simti atunci cand consumi astfel de alimente nesanatoase si contraindicate. O parte din schimbarea obiceiurilor de a manca este strans legata de emotii. Dar, intrucat suna ca si cand ai avut intotdeauna o problema cu kg in plus, ai putea apela si la medicamente, cel putin pentru o perioada scurta de timp, pentru a ajuta la marirea nivelului de serotonina. Aceasta substanta chimica da senzatia de satietate, si in mod sigur favorizeaza pierderea in greutate la o persoana motivata si care tine deja o dieta si practica exercitii.

Citeste si:  Machiaj de zi cu zi (video)

Ar trebui sa consulti un profesionist si sa te gandesti la posibilitatea de a angaja un instructor timp de cateva luni pentru a te ajuta sa-ti formezi o rutina completa de exercitii atat pentru intarirea muschilor, cat si pentru aerobic. Cred ca merita efortul financiar, deoarece te ajuta sa faci exercitii in mod corect in fiecare zi.

Citeste si:  Rochii care se transforma (si ma sperie)

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.