fbpx

Slabirea si tiroida

Tiroida este glanda localizata in fata portiunii gatului atasata partii superioare a traheei. Tiroida este o glanda bi-lobi. Aceasta glanda este mica in marime, avand aproximativ 4 centimetri lungime si 1-2 centimetri latime.
Tiroida produce si secreta biologic hormoni importanti. Tesutul tiroidei este compus din doua tipuri de celule: celule foliculare si parafoliculare. Tiroida este compusa mai mult din celule foliculare care secreta hormoni T3 si T4. Hormonii T4 si hormonii T3 sunt derivati din tiroxina amino-acida in timpul iodarii. Iodul este o componenta importanta a hormonilor produsa de glanda tiroida. Deficienta de iod poate cauza disfunctii ale tiroidei, din cauza nevoii de sare iodata. Tiroida produce de asemenea si secreta calcitonina hormonala.
Tiroida joaca un rol cheie in reglarea metabolismului. Ce este metabolismul? Metabolismul este o reactie chimica care apare in celulele organismului, elibereaza energie din nutrientii ingerati. Metabolismul foloseste de asemenea energie pentru a crea alte substante biologice importante precum proteinele. Rata metabolica este o masura a energie necesara organismului pentru a functiona. Stresul, teama si boala creste rata metabolica a organismului.
Tiroida are multe alte functii. Tiroida ajuta la reglarea nivelului calciului din organism. Tiroida poate creste temperatura organismului, prin urmare arderea mai multor calorii. Acesta in schimb mareste apetitul organismului.
Tiroida este influentata de hormonii produsi de hipotalamus.
Senzatia de foame este legata de modul de functionare al creierului. Hipotalamusul simte ca ai nevoie de energie.
Dar sistemul poate sa fie disturbat de anumiti factori:
– Metabolismul tau poate sa fie prea incet pentru nivelul apetitului setat de creierul tau. Boala tiroidei incetineste metabolismul.
– Corpul tau se afla sub stres, ceea ce intervine cu functiile neurotransmitatarilor, si se stie ca se reduce eliberaea de serotonina.
Slabirea este cea mai importanta metoda a eliminarii rezistentei la insulina.

Citeste si:  Aplicarea corecta a tusului (video)
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.